Wonen Krant
Image default
Aanbiedingen

5 verrassende feiten over smartwatches die je nog niet kende!

Tussen de vele gadgets die je dagelijks leven verrijken, is de smartwatch een niet meer weg te denken accessoire. Maar hoeveel weet je nu echt over deze slimme polsmaatjes? Hier zijn vijf verrassende feiten die je blik op smartwatches wellicht verandert.

De Oorsprong van de Smartwatch

Wist je dat de eerste smartwatch al in 1972 het licht zag? Het was de Hamilton Pulsar, die toen al een digitale tijdweergave had. Hoewel deze horloges nog niet de slimme functies hadden die je nu gewend bent, waren ze revolutionair in hun tijd. De moderne smartwatch, zoals je die nu kent, is echter pas echt van de grond gekomen met de introductie van de Pebble in 2013. Dit was een van de eerste horloges die via Bluetooth met je smartphone verbonden kon worden.

Meer dan een Tijdmachine

Smartwatches zijn veel meer dan apparaten die alleen de tijd weergeven. Ze zijn kleine computers om je pols. Je kunt er berichten mee ontvangen, je gezondheid mee monitoren en zelfs betalingen mee verrichten. Sommige modellen hebben zelfs de mogelijkheid om zonder telefoon te functioneren, waardoor je kunt bellen en internetten direct vanaf je pols.

Een Fitness Coach om je Pols

Een van de meest populaire functies van smartwatches is de mogelijkheid om je fitnessactiviteiten te tracken. Ze kunnen je hartslag meten, je stappen tellen en zelfs je slaap analyseren. Maar wist je dat sommige smartwatches ook specifieke workouts kunnen herkennen en bijhouden? Of dat ze je kunnen waarschuwen als je te lang inactief bent geweest? Ze zijn dus echt een persoonlijke coach die je helpt gezond en actief te blijven.

Batterijduur: De Achilleshiel

Hoewel smartwatches ongelooflijk veel functies hebben, is er één aspect dat nog steeds een uitdaging vormt: de batterijduur. Waar een traditioneel horloge jaren kan lopen op een enkele batterij, moet je je smartwatch vaak dagelijks opladen. Gelukkig zijn er steeds meer ontwikkelingen die de batterijduur verlengen. En voor de beste oplaadmogelijkheden kun je terecht op de website waar je alles vindt wat je nodig hebt om je smartwatch opgeladen en klaar voor gebruik te houden.

https://www.opladergigant.nl/