Wonen Krant
Image default
Aanbiedingen

Een nieuwe keuken: voor welke stijl ga je?

Het aanschaffen van een nieuwe keuken kan een hele investering zijn. Hierbij wil je dan ook de juiste keuzes maken met betrekking tot het uiterlijk van jouw keuken. Maar hoe weet je welke stijl het beste bij jou en jouw woning past? Wij zetten een aantal mogelijke stijlen voor je op een rij.

 

Moderne keukens

Heb je een woning met een strakke inrichting, bestaande uit veel neutrale kleuren? Dan past een moderne keuken wellicht goed bij jou. Bij deze keukens wordt meestal gebruik gemaakt van gelakt en geschuurd hout, geslepen steen, kunststof, RVS en aluminium. Oppervlakken zijn vaak glad en gelijkmatig afgewerkt.

 

Klassieke keukens

Bij het noemen van klassieke keukens denken veel mensen aan een ietwat ouderwetse stijl. Niets is echter minder waar. Klassieke keukens gebruiken moderne aspecten in combinatie met natuurlijke elementen om zo een gezellige sfeer te creëren. Het centraal stellen van apparatuur, in plaats van het wegwerken ervan, is ook kenmerkend voor een klassieke keuken. 

 

Landelijke keukens

Spreken zowel de elementen van de moderne als de klassieke keukens je aan? Dan is een landelijke keuken wellicht een goede keuze. Deze populaire keukenstijl combineert elementen van beide stijlen en creëert zo een strakke maar gezellig uitziende keuken. Veel gebruikte materialen bij een landelijke keuken zijn hout, steen, porselein en gietijzer.

 

Industriële keukens

Ga je toch liever voor een stoerdere uitstraling? Kijk dan vooral eens naar de mogelijkheden van een industriële keuken. Binnen deze ruwe en grove stijl wordt het gebruik van materialen als beton, steen en hout centraal gesteld. Qua kleuren zal je bij deze keukens zien dat er veel gebruikt wordt gemaakt van grijstinten, in combinatie met hout en baksteen.

 

Design keukens

Mocht jouw smaak niet specifiek aansluiten op een van deze stijlen, dan kun je ook nog gaan voor een design keuken. In overleg met een keukenspecialist wordt er samen met jou als koper gekeken naar de mogelijkheden en wordt er een keuken samengesteld die volledig past binnen jouw interieur.

 

https://www.keukenstudioterlaak.nl/keukeninspiratie/klassieke-keukens