Wonen Krant
Image default
Aanbiedingen

Verhuistips

Ga je verhuizen en zie je door de bomen het bos niet meer? Het overkomt veel mensen. Het lijkt in het begin allemaal zo makkelijk, totdat de verhuisdatum dichterbij komt. Dan zie je toch angstzweet of stress: gaan we alles wel halen, wat we van plan zijn? Vooral als het nieuwe huis verbouwt gaat worden. Dat geeft extra drukte. Kun je wel wat tips gebruiken? Lees het hier, wellicht zit er iets bij waardoor je weer wat rust ervaart.

Verbouwen

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen. Als je gaat verbouwen, dan is het vaak zo dat er meer tijd nodig is dan gedacht. Ten eerste zal je niet de eerste zijn die tegen gebreken in een huis aan gaat lopen die niet ingecalculeerd waren.

Ten tweede duurt het vaak net wat langer dan gedacht. Vaak zijn mensen net iets te optimistisch over wat realistisch is. Je kunt dus beter een maand langer vaste lasten hebben, aangezien je dit veel stress bespaart.

Isolatie

Een verbouwing is het moment om te zorgen voor betere isolatie. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer eisen wat betreft isolatie. Soms is het zo dat juist omdat je gaat verbouwen, je zelfs verplicht bent om te werken aan extra verduurzaming. Daar kan isolatie een onderdeel van zijn.

Doorgeven verhuizing

De administratie kun je juist op de momenten doen, als je nog niet met de praktische zaken kunt beginnen. Denk aan het doorgeven dus van je verhuizing aan vrienden, familie, kennissen, instanties, verenigingen, etc. Vergeet ook niet de verzekeringen, de gemeente(s) en de dokter. Ben je zelfstandig ondernemer dan zul je ook aan je leveranciers en klanten moeten denken en de KvK. Maak een lijstje voor jezelf zodat je niemand vergeet.

Systeem voor het verhuizen van spullen

Het verhuizen van spullen betekent voor veel mensen ook opruimen. Het wordt regelmatig als een kans gezien om dingen die niet meer nodig zijn weg te doen. Dat kan zijn door:

  • Het weg te geven aan vrienden, familie of bekenden
  • Het naar de kringloop te brengen of het door de kringloop te laten ophalen.
  • Het in de prullenbak te gooien of naar de stort te brengen.

Zorg voor een systeem waarin je dit aanpakt. Dat geeft rust en overzicht. Zorg ook voor voldoende verhuisdozen: 30 dozen per persoon ben je vaak zo kwijt.

https://www.isolatie-info.nl/