Wonen Krant
Image default
Babykamer en kinderkamer

De mooiste muurtekeningen voor de babykamer!

Als kersverse ouder wil je er ongetwijfeld alles aan doen om je baby’tje op zijn of haar gemak te stellen, en één factor die daarbij kan helpen is een mooie babykamer! Er zijn talloze manieren waarop je een sobere babykamer wat leuker en speelser kunt maken, waaronder een muurtekening in de babykamer.

 

Muurtekeningen worden steeds populairder, en dat heeft uiteenlopende redenen. Wil je de mooiste wandtekening voor de babykamer vinden in korte tijd? Gebruik dan zeker onderstaande tips!

 

Zo vind je snel een prachtige muurtekening voor de babykamer

De babykamer is dé plaats waar jouw kindje helemaal tot rust kan komen en van een goede nachtrust kan genieten. Als je dat mogelijk wilt maken, dan is een leuke wandtekening voor de babykamer een goed idee. Zo vind je snel de mooiste afbeelding:

 

1. Ga voor een wandtekening met passende kleuren

Als er één factor is die je bij de inrichting van de babykamer niet mag onderschatten, dan is het wel kleur. Kindjes houden van kleur, en waarschijnlijk jij ook – dus waarom zou je geen afbeelding kiezen die perfect bij de huidige kleuren van de babykamer past? Denk aan een grote afbeeldingen met kleurrijke diertjes in blauw en roze, tegen een witte achtergrond. Je kan ook verschillende kleurschakeringen combineren, zodat er een beetje contrast in zit en het geheel interessant blijft. Meer dan genoeg mogelijkheden!

 

2. Het verschil tussen jongetje en meisje

Als je een héél jong kindje hebt, dan maakt het voor je baby’tje zelf waarschijnlijk niet echt uit welke afbeelding je kiest. Wel kan je een mooie tekening zoeken op basis van het geslacht van je kindje! Kies voor een babykamer voor een meisje bijvoorbeeld voor lichte kleuren als roze en lichtgeel en combineer deze om tot een fris, meisjesachtig resultaat te komen. Met kleuren als groen en blauw krijg je dan weer een prachtige babykamer die perfect bij een jongetje past. Er zijn natuurlijk geen strikte regels, dus je mag gerust experimenteren!

 

3. Het soort afbeelding speelt ook een rol

Ten slotte ga je best op zoek naar een muurtekening voor de babykamer die een beetje bij de huidige woonstijl past. En dan gaat het voor een stuk ook om je eigen voorkeur (tenzij je kindje natuurlijk oud genoeg is om zelf de tekening te kiezen!). Er bestaan heel wat leuke afbeeldingen van dieren, foto’s van panorama’s, eenvoudige patronen met wolkjes of hartjes en nog veel meer. Binnen het aanbod van een speciaalzaak of online webshop vind je ongetwijfeld precies de afbeelding die je zoekt om de uitstraling van de babykamer in de verf te zetten.

 

Kies voor een muurtekening in de babykamer van kwaliteit

Net zoals dat bij elke investering het geval is, is het een goed idee om iets meer te betalen voor een afbeelding van kwaliteit. Zo genieten jij én je baby’tje nog langer van een mooie tekening op de muur!