Wonen Krant
Image default
Bouwen en verbouwen

Portaalkranen en kolomzwenkkranen: Krachtige hijs- en hefoplossingen voor hoogwerken

In de wereld van hijs- en hefoplossingen spelen portaalkranen en kolomzwenkkranen een cruciale rol. Deze robuuste kraansystemen bieden krachtige hijsmogelijkheden voor grote werken waar precisie en efficiëntie van groot belang zijn. In dit artikel gaan we kijken naar twee verschillende soorten kranen en wordt er behandeld wat deze kranen precies doen en waar ze voor gebruikt worden. Lees dus snel verder. 

Portaalkranen

Portaalkranen, ook wel bekend als brugkranen, zijn indrukwekkende hijsmachines die worden gebruikt voor het verplaatsen van zware lasten over grote afstanden. Ze bestaan uit een horizontale brug die wordt ondersteund door verticale poten, waardoor ze in staat zijn om lasten met precisie en stabiliteit te tillen, verplaatsen en neerzetten. Portaalkranen vinden hun toepassing in diverse sectoren, zoals de bouw, scheepsbouw, logistiek en containeroverslag, waar grote en zware objecten efficiënt moeten worden verplaatst. 

Kolomzwenkkranen

Kolomzwenkkranen zijn veelzijdige hijsoplossingen die bestaan uit een verticale kolom en een zwenkarm. Ze bieden een flexibele en efficiënte manier om lasten te tillen en te verplaatsen in een beperkte ruimte. Kolomzwenkkranen kunnen 360 graden draaien, waardoor ze een groot bereik hebben en geschikt zijn voor werkplaatsen, fabrieken en magazijnen waar ruimteoptimalisatie essentieel is. Deze kranen kunnen worden uitgerust met verschillende hijsaccessoires, zoals grijpers, vacuümheffers en magneten, waardoor ze aan diverse behoeften kunnen voldoen.

 

Beide kraansystemen zijn van enorm belang binnen de industrie. Ze zorgen ervoor dat werknemers veiliger kunnen werken, maar ook een stuk efficiënter zijn in hun werk. Daarom adviseren we bedrijven ook altijd een professioneel kraansysteem aan te schaffen. Als het goed is zijn van beide soorten kraansystemen de verschillende toepassingen nu duidelijk.