Wonen Krant
Image default
Bouwen en verbouwen

Waarom een akoestisch plafond plaatsen?

Waarom een akoestisch plafond plaatsen?

Bent u pas verhuisd? Of gaat u het plafond van uw woning aanpakken? Dan is het verstandig om een akoestisch plafond te plaatsen. Dit brengt namelijk enorm veel voordelen met zich mee, waar u waarschijnlijk nog nooit aan hebt gedacht. In dit blog artikel vertellen wij er graag meer over.

Een beter geluid

Een van de grootste voordelen van een akoestisch plafond van AcoustIQ is dat het plafond zorgt voor een beter geluid. Het beste van het plafond is dat het zowel in een woonkamer als in een restaurant geplaatst kan worden. Zet u vaak muziek op of bent u veel in gesprek? Dan is een akoestisch plafond perfect! Het zorgt er direct voor dat geluiden niet gaan galmen in een ruimte. Hierdoor worden klanken duidelijker.

Minder geluidsoverlast met een akoestisch plafond

Een belangrijke eigenschap van een akoestisch plafond is de absorptie van geluid. Als u bijvoorbeeld in een huis woont waar veel geluidsoverlast is, kan een akoestisch plafond veel wegnemen. Daarnaast kan geluidsabsorptie ook belangrijk zijn als u vaak een instrument speelt. Dit kan er voor zorgen dat er veel overlast is. Niet alleen voor de geluidsoverlast is het fijn om een goede akoestiek te hebben, ook voor het geluid zelf. De geluiden die u speelt worden namelijk zuiverder door een goede akoestiek. Hierdoor kunt u beter de noten horen en heeft u meer invloed op het spelen van het nummer.

Betere werkomgeving

Een ander voordeel van een akoestisch plafond is dat het de werksfeer kan verbeteren. Doordat geluiden minder galmen, kunnen werknemers makkelijker met elkaar communiceren, zonder dat andere daar veel last van hebben. Als het veel galmt in de ruimte, wordt dit moeilijker en kan er meer overlast veroorzaakt worden door de pratende werknemer. Heeft u bijvoorbeeld een telefoongesprek? Dan is het natuurlijk erg fijn als u niet gestoord wordt door andere terwijl u aan de telefoon bent. Met een goede akoestische ruimte kunt u dit effect erg gemakkelijk behalen. Hierdoor wordt ook nog eens het concentratieniveau omhoog gehaald, wat goed is voor de productiviteit op kantoor!

https://www.acoustiq.nl/akoestisch-plafond/