Wonen Krant
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat is een dakcoating en wat kun je ermee?

Een dak is een van de belangrijkste onderdelen van een woning of bedrijfspand. Het beschermt jouw inboedel tegen lekkages en het houdt, mits goed geïsoleerd, de warmte binnen en de kou buiten. Soms is het echter noodzakelijk om een dakcoating voor jouw dak te laten aanbrengen. Maar wat is nu precies een dakcoating en wat kun je ermee? Dat en meer lees je in dit artikel.

Waarom is een dak coaten belangrijk?

Een dak coaten is soms noodzakelijk als je dak lange tijd schoon is gemaakt. Na verloop van tijd beginnen er op dakpannen algen en mossen te groeien, wat voor een onverzorgde uitstraling van je dak zorgt. Door je dakpannen te coaten wordt er een beschermende laag over je dakpannen heen gespoten. Dit zorgt ervoor dat de dakpannen minder vocht en lucht doorlaten. Het is dan natuurlijk wel van belang dat de algen en mossen van het dak grondig verwijderd zijn. Een dak coaten is een specialistische klus, daarom kun je dit het beste aan een gespecialiseerde partij overlaten. Je vindt meer informatie over dakcoatings op Hetzuidencoatings.nl. Zij kunnen overigens ook je dak direct reinigen en coaten.

Welke soort daken zijn geschikt voor een dakcoating?

Een dak coaten is voor vrijwel ieder type dak mogelijk. Dit kan onder meer voor daken met dakpannen, bitumen daken, leien daken, rieten daken en golfplaten. Het is zelfs mogelijk om het dak van je schuur of tuinhuisje te laten coaten, mits het de juiste ondergrond heeft.

Wat zijn de voordelen van een dak coaten?

Een dak coaten is veel goedkoper dan een heel nieuw dak aanschaffen. Dit maakt het dan ook een aantrekkelijke optie als je dak nog ‘goed genoeg’ is voor een beschermlaag want je bespaart er een hoop kosten mee. Een ander voordeel is dat het dak minder snel beschadigt en dat het minder snel vies wordt. Daarnaast zorgt de beschermende coating ervoor dat de dakpannen of dakbedekking beter bestand is tegen hemelwater en vuil. 

Kan ik zelf mijn eigen dak coaten of moet ik hiervoor een specialist inschakelen?

Uiteraard is het mogelijk om zelf jouw eigen dak te coaten. Houd wel altijd rekening met je eigen veiligheid, omdat je op grote hoogte moet werken. Het belangrijk dat je een stabiele ondergrond hebt om op te werken en dat je de juiste apparatuur hiervoor aanschaft. Let ook op dat je niet onder de dakpannen spuit, want dit kan zorgen voor lekkages. Klinkt dit je te ingewikkeld in de oren? Dan kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een partij die gespecialiseerd is in het coaten van daken. Hierdoor weet je zeker dat het coaten op professionele wijze gedaan wordt en heb je hier zelf geen omkijken naar.

 

 

https://hetzuidencoatings.nl/