Wonen Krant
Image default
Dak gevel en schoorsteen

De buitenkant van je huis onderhouden: deze opties heb je

Is het je weleens opgevallen dat een eerste aanblik van een huis je binnen enkele seconden veel vertelt over de bewoner? Vaak wordt er gekeken naar de voortuin en of deze goed onderhouden en onkruidvrij is. Maar ook de staat van de woning en met name de gevel en het vooraanzicht van de woning zijn bepalend. Is een woning vies, kun je amper door de ramen heen kijken door al het vuil op de ramen en zijn de kozijnen verrot? Dan geeft dit een sobere uitstraling aan iemands woning. Zijn de ramen daarentegen gepoetst en oogt de gevel en tuin schoon en opgeruimd? Dan oogt dit al gelijk netjes. Het onderhouden van de buitenkant van je huis is dus essentieel voor een eerste indruk. Het Zuiden Coatings in Brabant is gespecialiseerd in het onderhoud van je dak en gevel.

Gevelcoating en dakcoating: preventieve maatregel voor je woning

Gevel- en dakcoating verbeteren zowel de duurzaamheid als de uitstraling van je woning. Twee van de meest effectieve en financieel aantrekkelijke opties zijn gevelcoating en dakcoating. Deze behandelingen beschermen je huis tegen de elementen en verhogen de waarde van je huis. Gevelcoating is een proces waarbij een beschermende laag wordt aangebracht op de buitenmuren van je huis. Deze laag beschermt tegen vocht, vuil, algen en schimmels, waardoor de levensduur van de gevel verlengd wordt. Bovendien kan gevelonderhoud en een frisse coating de uitstraling van je huis aanzienlijk verbeteren, waardoor het er weer als nieuw uitziet. Het is een investering die zichzelf terugverdient.

Het verlengt de levensduur van je dak

Dakcoating beschermt je dak tegen UV-straling, vocht en temperatuurschommelingen. Een goed aangebrachte dakcoating kan ook de energie-efficiëntie van je woning verbeteren door de reflectie van zonlicht, waardoor je huis koeler blijft in de zomer. Dit kan leiden tot lagere energiekosten. 

De kosten wegen zeker op tegen de baten

Het kiezen voor zowel gevel- als dakcoating biedt bescherming voor je huis. Deze methoden zijn niet alleen kosteneffectief op de lange termijn maar zorgen ook voor een directe verbetering van het aanzicht van je woning. Door te investeren in dit onderhoud, bescherm je niet alleen je grootste bezit maar verhoog je ook de waarde ervan. Onderhoud aan de buitenkant van je huis is dus niet alleen een kwestie van je huis mooier maken, maar ook een slimme financiële beslissing.

 

https://hetzuidencoatings.nl/