Wonen Krant
Image default
Energie en verwarming

Isolatie glas wat zijn de voordelen.

Isolatieglas is een type beglazing dat uit twee of meer glaspanelen bestaat, gescheiden door een spouwruimte gevuld met lucht of gas. Deze beglazing biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditioneel enkel glas en is daarom steeds populairder geworden in moderne bouwprojecten en renovaties. In deze blog zullen we de voordelen van isolatieglas bespreken.

  1. Energie-efficiëntie

Een van de grootste voordelen van isolatieglas is de energie-efficiëntie die het biedt. De spouwruimte tussen de glaspanelen fungeert als een isolator en vermindert warmteverlies door de ramen. Hierdoor blijft de warmte binnen in de winter en blijft het binnen koeler in de zomer. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van de energierekening en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

  1. Geluidsisolatie

Naast het isoleren van warmte biedt isolatieglas ook een aanzienlijk verbeterde geluidsisolatie. De spouwruimte fungeert als een geluidsdemper, waardoor het geluid van buiten wordt verminderd. Dit kan vooral gunstig zijn in drukke stedelijke gebieden of in de buurt van luchthavens of snelwegen.

  1. Veiligheid

Isolatieglas is ook veiliger dan traditioneel enkel glas. Als het glas breekt, blijven de scherven in de spouwruimte en vallen ze niet op de grond. Dit vermindert het risico op letsel en kan vooral belangrijk zijn in gebouwen met veel verkeer of in de buurt van speelplaatsen.

  1. Verminderde condensatie

Condensatie op de ramen kan een groot probleem zijn, vooral in koude en vochtige klimaten. Isolatieglas vermindert dit probleem aanzienlijk omdat de spouwruimte fungeert als een isolator tussen de binnen- en buitenkant van de beglazing. Dit betekent dat de binnenzijde van de ruit minder snel afkoelt en dat er minder kans is op condensatie.

  1. Verbeterde waarde van het onroerend goed

Tot slot kan het plaatsen van isolatieglas de waarde van een pand verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor woningen die zijn uitgerust met energiebesparende voorzieningen, waaronder isolatieglas. Dit kan vooral belangrijk zijn bij de verkoop van oudere woningen, waarin enkel glas vaak de standaard was.

Kortom,

isolatieglas biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditioneel enkel glas. Het kan de energie-efficiëntie van een gebouw verhogen, geluidsisolatie bieden, de veiligheid verbeteren, condensatie verminderen en de waarde van het pand verhogen. Overweeg daarom om isolatieglas te installeren als onderdeel van uw renovatie- of nieuwbouwproject.

Wie u van kwaliteits isolatieglas kan voorzien is Glaszetter Amsterdam van Glaszetter Snel. Vraag bij Glaszetter Snel een concurerende offerte aa.

https://glaszettersnel.nl