Wonen Krant
Image default
Energie en verwarming

Slimme thermostaten, een comfortabele temperatuur

Comfortabele temperatuur in je huis met slimme thermostaten

Slimme thermostaten zijn de gemakkelijkste manier om je huis gemakkelijk en comfortabel te verwarmen tot je comfortabele temperatuur en tegelijkertijd energie te besparen. Dankzij de eenvoudige installatie en bediening stel je met je smartphone of een spraakassistent de optimale temperatuur in en maak je een schema voor wanneer de verwarming moet plaatsvinden. Zo heb je het altijd lekker warm, maar hoef je je geen zorgen meer te maken over stookkosten – welke verwarming je ook hebt. 

Buiten wordt het kouder, maar dat mag binnen ook niet het geval zijn. Slimme thermostaten helpen je om je huis gemakkelijk en comfortabel te verwarmen en tegelijkertijd energie te besparen.

 

Hoe werken slimme thermostaten?

Energie besparen hoeft niet ingewikkeld te zijn. De slimme thermostaten zijn eenvoudig te installeren: schroef ze eenvoudig op je radiator en maak verbinding met de app. Hierin kunnen nu de gewenste temperaturen, schema’s en routines worden ingesteld – individueel en aangepast aan uw wensen. Zo verwarmt u in slechts enkele stappen uw appartement op de door u gewenste tijden met uw comfortabele temperatuur.

 

Kan ik mijn verwarmingssysteem eenvoudig achteraf inbouwen?

De mythe dat je alleen met moderne verwarmingssystemen efficiënt en voordelig kunt verwarmen, bestaat nog steeds. Voor oudere verwarmingssystemen kun je echter eenvoudig achteraf een slimme thermostaat kopen. Zo kan iedereen genieten van het gemak van slim verwarmen.

 

Honeywell thermostaten kunnen ongeacht het type verwarming dat je hebt, aangezien slimme kachels met alle gangbare soorten verwarming werken.

Spraakassistenten liggen momenteel op ieders lippen. Met een eenvoudig spraakcommando bedien je je slimme huis gemakkelijk met je stem. Je kunt je smartphone dus veilig opzij leggen.

Slimme verwarmingsthermostaten zijn natuurlijk geen uitzondering en zijn grotendeels compatibel met gewone spraakassistenten.

 

Kun je slimme thermostaten ook gebruiken in een gehuurd appartement?

Radiatorthermostaten worden, zoals de naam al doet vermoeden, rechtstreeks op de radiator bevestigd. Zo regel je de temperatuur op elk van je radiatoren individueel. De radiatorthermostaten zijn ideaal voor appartementen zonder eigen toegang tot de ketel.

 

Beveiliging met slimme thermostaten

Zoals bij alle smart home-apparaten van bekende fabrikanten, heeft ook bij slimme thermostaten de beveiliging van gegevens een topprioriteit. Uw gegevens zijn altijd versleuteld. Op deze manier zijn uw gegevens veilig en worden ze alleen gebruikt voor de doeleinden die u wilt dat deze zijn.

 

5 redenen voor een slimme thermostaat:

  • Meer gemak door eenvoudige bediening en het maken van verwarmingsroutines

  • Bediening onderweg mogelijk

  • energie besparen

  • Denk zelf na en help energie te besparen

  • Individuele instellingen aangepast aan uw behoeften