Wonen Krant
Image default
Haard en kachel

3 soorten brandhout die langer branden

Een van de overwegingen bij het kiezen van brandhout is hoe lang het brandt. Hoe langer hoe beter. Gelukkig biedt Nordicwoods, als toonaangevende leverancier van biobrandstof, een grote verscheidenheid aan hardhoutsoorten die langer in je open haard kunnen branden. Wanneer het brandhout voor een langere periode kan branden, betekent dit dat je minder vaak hout hoeft bij te vullen. Zo houd je meer geld over. Je kunt je huis efficiënter verwarmen in de winter. Brandhout van hoge kwaliteit is ook gemakkelijk aan te maken. Daarnaast kun je het vuur de hele nacht aanhouden. Dus, welke soorten brandhout kunnen langer branden? Hier zijn drie soorten!

In de oven gedroogd eiken brandhout

Eikenhout heeft een hogere BTU-classificatie dan de meeste andere houtsoorten. Het bevat meer koolstof dan de meeste andere houtsoorten. Het kan dus langer branden dan andere soorten hardhout. Eikenhout is een goede keuze als je wilt dat je vuur de hele nacht of meerdere uren brandt. Eikenhout brandt ook langzaam waardoor het langer meegaat dan andere houtsoorten. Je kunt eikenhout stoken in een buitenhaard of kampvuur. Bovendien heeft het een hoge warmtewaarde. Je kunt het ook gebruiken om te koken, omdat het bij verbranding zeer weinig rook produceert.

Beuken brandhout

Beukenhout is een andere houtsoort die langer brandt dan andere soorten hardhout. Beuken behoren tot de berkenfamilie. Ze groeien over de hele wereld in gematigde klimaten. Dit hout heeft een hoge warmtewaarde. Het is dus geweldig om je huis tijdens de wintermaanden op te warmen. Dit brandhout brandt langzaam en produceert minder rook dan andere houtsoorten zoals grenen of cederhout. Daarom is het ideaal voor gebruik binnenshuis of in gesloten ruimtes. Beukenhout is ook goed brandhout omdat het heet brandt, zodat je kunt genieten van warme en comfortabele temperaturen.

Essen Brandhout

Essen is een bladverliezende boom die groeit in de gematigde streken van het noordelijk halfrond, vooral in Europa en Azië. De es wordt al duizenden jaren gebruikt als essentiële brandstofbron. Het verbrandt snel en produceert veel warmte. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom essenhout zo goed brandt. Het kan beter branden dan ander hout omdat het een hoge concentratie kaliumoxide in zijn cellen heeft. Deze stof helpt bij het omzetten van zuurstof in koolstofdioxidegas tijdens de verbranding. Hierdoor kan essen heter branden dan andere houtsoorten met minder rookontwikkeling en een snellere verbrandingstijd. Wil je genieten van een lang vuurtje? Kies dan een van de bovenstaande houtsoorten!