Wonen Krant
Image default
Huis bouwen

Steeds vaker huizen in randgemeentes verkocht aan huis opkopers

Huis opkopers kopen in de regel vooral huizen op in de grote steden en eromheen in middelgrote steden. Aan grote steden kunt u denken aan Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Maar ook in steden zoals Schiedam, Rijswijk, Almere en zelfs kleine steden als Best of Helmond worden steeds vaker huizen opgekocht door woningopkopers. Waaorm is dit zo en wat is de verwachting van deze trend? Heeft deze ontwikkeling voordelen voor woning verkopers en eigenaren?

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijk opkoper van alle soorten huizen, zowe verhuurd als onverhuurd. En ook klushuizen, nieuwbouw woningen, kleine en grote appartementen worden vrijwel dagelijks gekocht. De verkoop aan De Nationale Vastgoedportefeuille verloopt zeer soepel en transparant. Woningeigenaren krijgen er gewoon een goed bod en hoeven er weinig aan te doen.

In de bedrijfsvoering merkt men dat men steeds gemakkelijker hoog kan bieden op huizen in kleinere gemeentes. De visie is dat er bijvoorbeeld opkoopbescherming komt in de grote gemeentes, dus de aandacht zal komend jaar nog en steeds meer richting de randgemeentes gaan en zelofs steeds verder liggende dorpen of kleine steden. Denk hierbij ook aan gemeentes als Nissewaard, Hoek van Holland, Zaandam, Son En Breugel of Gilze-Rijen. Dit zijn gemeentes die nu nog niet echt binnen het bereik vallen en er echt slechts incidenteel huizen aan De Nationale Vastgoedportefeuille worden verkocht, maar huurders van woningen zijn steeds vaker genoodzaakt om verder te zoeken dan een appartement in het hart van de grote steden. Daardoor worden beleggers ook steeds actiever in verdere gemeentes. De verhuurbaarheid is er steeds groter.

Hoe De Nationale Vastgoedportefeuille omgaat hiermee is heel simpel. Vanuit statistiek én lokale marktkennis worden steeds vaker goede biedingen verricht op de nu nog minder aantrekkelijke locaties. Dit gaat eigenlijk automatisch en de woningeigenaren van huizen in voorheen minder dure gemeentes nemen hun voordeel er steeds meer van. Want wie wil niet een bod ontvangen die zo hoog is dat je een langdurig verkooptraject kan ontlopen. Het verkopen van een huis kan steeds meer via woning opkopers plaatsvinden. Er is steeds minder aanleiding om een huis in een traject van 2 tot 4 maanden via de woningsites aan te bieden.

 

De Nationale Vastgoedportefeuille

https://denationalevastgoedportefeuille.nl/huis-verkopen-aan-opkoper/