Wonen Krant
Image default
Landelijk leven

Hoe creëer je het ultieme buitenleven?

Tijdens discussies over klimaatbeleid durf je het bijna niet toe te geven. Naast negatieve effecten die er zeker zijn, heeft de opwarming van de aarde ook een paar kleine voordelen. Immers, je merkt zelf dat we in het voorjaar, zomer en najaar meer mooie dagen hebben waardoor het heerlijk is om zoveel mogelijk buiten te zijn en te genieten van het buitenleven in je eigen tuin. Je mag gerust genieten van deze kleine voordeeltjes. Heb je de afgelopen jaren ook gemerkt dat je veel meer tijd in je tuin bent gaan doorbrengen? Zet dit door en ga voor het ultieme buitenleven. Bijvoorbeeld door een Douglas buitenkeuken aan te schaffen.

Het comfort van buiten koken en buiten eten

Als je denkt aan buiten koken en buiten je maaltijd eten, dan krijg je waarschijnlijk als eerste het beeld van een gezellige barbecue voor ogen. Een buitenkeuken van Douglashout biedt je echter veel meer mogelijkheden dan alleen maar een barbecue. In feite kun je in je Douglas buitenkeuken alles bereiden dat je normaliter in je keuken in huis doet. Weet je nog hoe je het vroeger deed? Barbecueën gebeurde buiten, maar de bijgerechten maakte je binnen. Wilde je buiten eten, dan moest je alle bijgerechten, bestek en serviesgoed naar je tuin brengen. Dit was natuurlijk geen probleem, maar het bleek vaak wel omslachtig. Met een Douglas buitenkeuken is dit niet meer nodig. Al je servies, bestek en keukengerei heb je immers buiten. Je verliest geen tijd en als je een tuinfeest organiseert, hoeft de kok of kokkin zich niet meer noodgedwongen af te zonderen. Ook al ben je druk bezig achter het fornuis, je bent onderdeel van de gezelligheid van het buitenleven.

Wat is er zo speciaal aan een Douglas buitenkeuken?

Wil je een keuken op je tuinterras, dan is het zaak dat hij gemaakt is van een materiaalsoort die makkelijk schoon te houden is en bovendien tegen diverse weersinvloeden kan. Douglas hout is hier uitermate geschikt voor. Douglas hout wordt gewonnen uit de Douglas spar. Dit is een Amerikaanse naaldboom die bekend staat om zijn zeer goede kwaliteit hout. Een ander voordeel van Douglas sparren is het feit dat deze boomsoort snelgroeiend is. Het oogsten van Douglashout kan daardoor snel en efficiënt, wat je een gunstige prijs-kwaliteitverhouding geeft, vergeleken met veel andere houtsoorten. Van nature is Douglas hout bestand tegen wisselende weersinvloeden. Met een verduurzamende behandeling is je Douglas buitenkeuken onderhoudsarm en hoef je het hout pas na enkele jaren een vervolgbehandeling te geven. Is uiterlijk voor jou van belang? Douglas hout heeft van nature een aantrekkelijke kleur en mooie, exclusief ogende nerfstructuur.

Een Douglas buitenkeuken, geheel volgens je wensen

Niet elk tuinterras heeft dezelfde afmetingen en ook de wensen en verwachtingen van gebruikers kunnen verschillen. Daarom zal een Douglas buitenkeuken van Dijkhuis Meubels je veel uitbreidingsmogelijkheden geven, uitgaand van een aantal basismodellen. Dat is echter niet het enige. Wil je een extra hoog werkblad of een extra brede buitenkeuken, dan is dit geen enkel punt. De leverancier kan je Douglas buitenkeuken geheel volgens jouw wensen en verwachtingen op maat bouwen, eventueel met inbouwapparatuur van diverse merken.