Wonen Krant
Image default
Serre en overkapping

Het is aan u om van uw tuinkamer te maken wat u wilt

Een tuinkamer is wat u ervan maakt. Wat we daarmee bedoelen? Kortom: samen met een van onze adviseurs brengen we uw wensen en behoeften in kaart – hoeveel wilt u buiten zitten, hoe comfortabel moet de ruimte zijn enz. – en elementen die bijdragen aan een prettige sfeer. Een tuinkamer is een plek waar u kunt ontspannen en genieten van de rust en stilte van de natuur. Het is ook heerlijk om met vrienden of familie in rond te hangen – een ruimte waarin u meer tijd wilt doorbrengen dan slechts een paar uur per dag.

Wat een tuinkamer moet hebben

Wat een tuinkamer moet hebben is dat men het gevoel krijgt van alles weg te zijn. Uw tuinkamer moet een gevoel van comfort en saamhorigheid uitstralen. Dit kan worden bereikt door meubilair, materialen en planten te kiezen die dergelijke gevoelens uitstralen: bijvoorbeeld stenen of houten meubilair. U kunt persoonlijke accenten toevoegen om uw kamer meer als thuis te laten voelen. Het belangrijkste is dat u een ruimte creëert waar u zich kunt ontspannen. U wilt een plek waar u zich op uw gemak voelt en waar u kunt ontsnappen aan het leven van alledag.

Waarom zou iemand een vrijstaande tuinkamer willen?

Als uw tuin groot genoeg is, kan een serre een 360 graden uitzicht op de omgeving bieden. Dit maakt het gemakkelijker om optimaal van de natuur te genieten en minimaliseert de kans dat uw uitzicht wordt belemmerd door nabijgelegen gebouwen – een probleem dat zich vaak voordoet bij traditionele balkons. Omdat een vrijstaande tuinkamer een overdekking is met schuifpanelen of glazen wanden, hoeven er geen bouwkundige werkzaamheden aan de gevel van uw woning te worden verricht.

Door schade aan uw huis te voorkomen bij de renovatie, beschermt u zichzelf ook tegen de kosten van reparaties en maakt u de toekomstige verkoop aantrekkelijker – omdat u zich niet heeft vastgelegd op een permanente verandering. In bepaalde situaties moeten bedrijven een kennisgeving indienen in plaats van een vergunning te verkrijgen.

Waar moet op te letten?

Voordat u zich haast om een mooie overkapping te kopen, is het belangrijk om eerst een paar dingen te weten. Deze zijn belangrijk voordat u de juiste keuze maakt – lees u dus van tevoren goed in!

Heeft alles de juiste afmeting

Houd rekening met de grootte van uw tuin. Als een grote terrasoverkapping er niet in zou passen, kies dan een kleinere waar u onder past met genoeg ruimte voor iedereen om te zitten. Zodra u de grootte van uw ruimte hebt bepaald, kiest u de kleuren net zo.

Voor welke kleur kiest u

Wanneer u een kleur dak kiest, zal deze jarenlang deel uitmaken van de buitenkant van uw huis. Wees dus niet gehaast om iets te kiezen dat niet lang meegaat! Bovendien moet de keuze passen bij uw inrichting of er in ieder geval niet te veel mee botsen – vooral als u van plan bent binnenkort te verkopen. Als uw tuin al één kleur heeft, probeer dan een complementaire of contrasterende kleur te kiezen voor de verharding. Zo gaat hij niet verloren tussen al het groen van de natuur en valt hij beter op als kunstmatig element in zijn omgeving.

Verlichting

Wanneer u in de avond nog lang wil buiten blijven zitten kan dat perfect onder de terrasoverkapping! Dit is vooral handig als u kinderen hebt en hen buiten wilt laten spelen als het donker is. De verlichting is ook belangrijk voor de veiligheid. Als u ’s avonds lang buiten wilt blijven, kan dat perfect onder de terrasoverkapping! Dit is vooral handig als uw kinderen hebt en ze in het donker buiten willen spelen. Verlichting is ook belangrijk voor de veiligheid.

Tenslotte

Een terrasoverkapping kan uw achtertuin veranderen in een warme en uitnodigende ruimte waarvan u het hele jaar door kunt genieten.

https://www.goudenhameroverkappingen.nl/