Wonen Krant
Image default
Tuin inrichting

Eenvoudig je tuin stijlen doe je zo

Nu het lente is, mogen de tuinen weer aangeveegd en onkruidvrij worden gemaakt. Dit seizoen is namelijk ideaal om thuis lekker in het zonnetje te zitten en een boek te lezen. Wil je liever uitpakken, dan kun je ook een gezellige barbecue met vrienden en familie organiseren. Maar dan moet je tuin er natuurlijk wel een beetje gezellig uitzien! Wil je jouw tuin aanpakken maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is dit artikel iets voor jou!

Begin bij de basis: een opgeruimde tuin is een opgeruimd hoofd

Zoals het spreekwoord zo mooi opgaat voor je huis, geldt dat natuurlijk ook voor je tuin. Een opgeruimde omgeving voelt nu eenmaal veel prettiger aan dan eentje die rommelig en onoverzichtelijk is. Begin daarom met het minst leuke werk en maak jouw tuin helemaal onkruidvrij. Snoei bomen en struiken zodat deze klaar zijn voor de lente en verwijder planten die echt helemaal uitgebloeid zijn.

Kies een mooie schutting of een mooi hekwerk voor jouw tuin

Het maakt niet uit of je een voortuin of een achtertuin wilt stijlen; een mooi hek of een mooie schutting is essentieel om het plaatje compleet te maken. Je kunt hiervoor kijken bij een online retailer als https://hekkenpoorten.nl/. Hier vind je een groot aanbod hekken en schuttingen voor een voordelige prijs. Je kunt hier ook eenvoudig online bestellen omdat je met een online configurator precies kunt zien hoe jouw hek eruit komt te zien.

Nu kan de styling beginnen: mix en match jouw tuinmeubelen voor een mooi geheel

Een van de leukste onderdelen van tuinstyling is het kiezen van nieuwe meubels. Wil je een grote tuintafel waar veel mensen aan kunnen zitten, of liever een kleine loungeset met een bank en losse stoelen? Houd in gedachten dat je niet per se alleen maar meubelen van dezelfde lijn of hetzelfde merk hoeft uit te zoeken. Het mag best een beetje verschillen van elkaar zolang de meubels in grote lijnen bij elkaar passen. Het kan soms trouwens ook leuk zijn om verschillende designs met elkaar te mixen en matchen voor een speels effect!

Maak het af met mooie decoratie

Nu je tuin in grote lijnen opnieuw gestyled is, kun je de finishing touch aanbrengen door voor leuke decoratieve elementen te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een paar mooie tuinlampen en een dienblad met windlichten erop. Heb je een tuinbank gekozen, dan kun je hier ook mooie kussens in jouw favoriete kleur op leggen, voor een opvallend kleuraccent. En tada: klaar is je lenteproof tuin!

 

https://hekkenpoorten.nl/