Wonen Krant
Image default
Welness en Zwembad

Meer woonplezier met een infraroodsauna

Lekker ontspannen in de sauna na een drukke werkdag, of gewoon omdat het een heerlijk moment voor jezelf is. Niets is fijner dan tijd door te brengen in de sauna. Als je hier geregeld gebruik van maakt, is het misschien een goed idee om thuis een infraroodsauna te installeren. Het bespaart je niet alleen de reistijd, maar je kunt ook op ieder moment dat het jou uitkomt gebruik maken om lekker te ontspannen.

De infraroodsauna

Bij de sauna denk je waarschijnlijk meteen aan de Finse sauna. De warme lucht en de stoom die in de cabine hangt is een bekend beeld van hoe een sauna eruit ziet. Maar dat hoeft niet. Want er is ook een andere variant, namelijk de infraroodsauna. En het verschil met de traditionele sauna is dat je hierbij niet in een stoomwolk hoeft te zitten. Door de infraroodstraling is de verwarming heel gericht op de persoon of personen die in de cabine zitten. Hierdoor ervaar je het saunabezoek op een hele andere manier.

Voordelen van een infraroodsauna

In een sauna waar de lucht verwarmd wordt, kun je het idee krijgen dat het wat benauwd wordt. De temperatuur zal ook wat hoger liggen, omdat de hele ruimte volledig verwarmd moet worden zodat je het effect van de sauna ook echt kunt ervaren. Bij een infraroodsauna kan de temperatuur van de omringende lucht in de ruimte lager blijven, omdat er veel gerichter verwarmd wordt. Behalve het feit dat er geen stoom vrijkomt die voor een benauwd gevoel kan zorgen, hoeft het dus ook minder warm te worden om toch doeltreffend te zijn. Om die reden wordt een infraroodsauna ook wel aanbevolen voor mensen die last hebben van rugpijnen of bij gewrichtsklachten. De geleide verwarming voelt erg aangenaam en is bovendien bijzonder effectief.

Daarnaast is het voordeel van een infraroodsauna dat je minder gaat zweten dan in een klassieke sauna, simpelweg omdat de luchtvochtigheid minder is en de ook de temperatuur lager. Je verliest dus minder gemakkelijk vocht als je in een infraroodsauna bent. Je spieren ontspannen zich volledig en dat draagt bij tot een heel ontspannen gevoel.

Een infraroodsauna voor thuis

Een infraroodsauna in je eigen huis is natuurlijk een ideale oplossing, zeker als je regelmatig behoefte hebt om je lichaam en je spieren te ontspannen. Dat kan zijn na een intensieve sportieve prestatie, of gewoon omdat je een drukke baan hebt waardoor je af en toe even helemaal wilt ontspannen. Soms heb je geen tijd of geen zin om dan naar het sauna centrum te gaan, of je hebt even geen zin om andere mensen tegen te komen. In dat geval is het heerlijk om je eigen sauna binnen te stappen en jezelf even de tijd te gunnen die je nodig hebt.

Kies de infraroodsauna die bij je past

Een infraroodsauna voor in huis kun je in verschillende soorten krijgen. Zo zijn er al sauna’s voor één persoon, maar je kunt ook kiezen voor een cabine voor 2 of 4 personen. Dat is helemaal afhankelijk van de ruimte die je hebt, of voor het aantal gebruikers van de infraroodsauna. Laat je goed informeren over de mogelijkheden en geniet thuis van de voordelen van een infraroodsauna.

 

https://www.sauna4you.nl/product-categorie/infraroodsauna