Wonen Krant
Image default
Woning en Tuin

3 tips om jouw tuin zomerproof te maken

Wil je deze zomer optimaal genieten van je tuin? Met een paar eenvoudige tips kun je jouw buitenruimte omtoveren tot een zomers paradijs. Hier zijn drie praktische tips om jouw tuin zomerproof te maken. 

  1. Groen, groener, groenst

Planten zijn de sleutel tot een levendige en uitnodigende tuin. Ga voor een mix van bloeiende planten, struiken en misschien zelfs een paar bomen om wat schaduw te creëren op warme dagen. Kies planten die gedijen in zomerse temperaturen en die weinig onderhoud vereisen, zodat je meer tijd hebt om te ontspannen en minder tijd hoeft te besteden aan tuinieren. Denk aan kleurrijke bloemen zoals zonnebloemen, lavendel en hibiscus om een vleugje vrolijkheid toe te voegen aan je buitenruimte.

  1. Creëer een ontspanningshoekje en plaats een mooi hekwerk

Maak een gezellige hoek in je tuin waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen tijdens warme zomerdagen en -avonden. Kies comfortabele tuinmeubelen, zoals een loungeset of een hangmat, waarin je kunt relaxen met een goed boek of een verfrissend drankje. Voeg wat sfeerverlichting toe, zoals lantaarns of slingers met kleine lampjes, om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Vergeet niet om ook wat schaduw te voorzien, zoals een parasol of een pergola met klimplanten, zodat je kunt genieten van je buitenruimte zonder te verbranden in de zon. Door ook nog een mooi hekwerk van HekkenPoorten toe te voegen, maak je jouw buitenruimte helemaal af. Wil je echt een afgezonderd paradijsje maken, plaats dan een hekwerk in combinatie met een schutting op maat.

  1. Een verfrissende touch

Maak je tuin klaar voor de zomerse hitte door verfrissende elementen toe te voegen. Installeer bijvoorbeeld een buitendouche of een waterpartij, zoals een fontein of een vijver, waarin je kunt afkoelen op hete dagen. Een zwembad is natuurlijk de ultieme toevoeging voor waterpret in je eigen achtertuin, maar zelfs een simpele opblaasbare variant kan voor verkoeling zorgen. Zorg ook voor voldoende schaduwrijke plekjes waar je kunt ontsnappen aan de brandende zon en waar je kunt genieten van een koel briesje.

Maak jouw eigen zomerse oase met deze tuintips

Met deze drie tips kun je jouw tuin in een handomdraai omtoveren tot een zomerse oase waar je optimaal kunt genieten van het warme weer. Door de planten, het ontspanningshoekje en de schaduwrijke plekken is jouw tuin helemaal klaar voor de zomer. Zo bereid je je voor op een zomer vol plezier in je eigen achtertuin!

https://hekkenpoorten.nl/