Wonen Krant
Image default
Woningen

De 4 populairste woonstijlen op een rij

Nadat je de sleutels van je nieuwe huis hebt ontvangen, is het tijd om je huis in te richten zoals jij dat wilt. Misschien is je huis net gebouwd en staat het momenteel leeg. In beide gevallen is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke woonstijlkeuzes bij het inrichten van je huis. Je hoeft natuurlijk niet per se bij één stijl  te blijven, je kunt meerdere stijlen combineren of zelfs je eigen stijl gebruiken. Dit artikel somt, in willekeurige volgorde, de populairste woonstijlen op die je kunt gebruiken als wooninspiratie.

De industriële woonstijl

De industriële levensstijl benadrukt solide elementen zoals metaal, hout en steen. Een industriële barkruk is bijvoorbeeld vaak terug te vinden bij een industrieel interieur. Naast een industriële barkruk worden ook stenen muren, houten balken en stalen meubels veel gebruikt. De woonstijl wordt vaak vergeleken met een fabrieksstijl.

De Scandinavische woonstijl

Een van de meest populaire stijlen is nog steeds de Scandinavische woonstijl. Wonen in Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door rustige en zachte tinten wit, beige, blauw, groen, zwart en grijs. Licht hout is het belangrijkste materiaal dat in deze woonstijl tot uiting komt.

De landelijk woonstijl

In tegenstelling tot Scandinavische interieurs wordt er in landelijke interieurs veel gebruikt gemaakt van donker hout. Veelvoorkomende kleuren in een landelijke woonstijl zijn beige, wit en grijstinten. Er wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer, hout en steen. De landelijke woonstijl is vaak terug te vinden in oude boerderijen, maar komt steeds vaker voor in gewone woningen.

De minimalistische woonstijl

De naam zegt het al. Een minimalistische woonstijl omvat meerdere items die herhaaldelijk in dezelfde stijl worden gebruikt. Meubels hebben vaak een witte, zwarte of grijze kleur. Daarnaast is het meubilair meestal gemaakt met eenvoudige materialen zoals hout, plastic en verschillende metalen.

https://www.meubelasia.eu/collections/barkrukken