Wonen Krant
Image default
Woningen

Hoe krijg ik die schimmels in huis toch eens weg?

Bah, u bent uw huis aan het schoonmaken en komt tot uw verbazing overal schimmels tegen. Zwarte schimmels, grote schimmels, kleine schimmels, noem het allemaal maar op. Veel mensen schamen zich voor het ontstaan van schimmels, ze denken vaak dat ze hun huis niet goed genoeg schoonmaken. Dit is helemaal niet nodig, schimmels kunnen namelijk zelfs in de schoonste huizen ontstaan. Het is belangrijk dat u achter de oorzaak komt zodat u de schimmels aan kunt pakken. Er zijn genoeg dingen die u kunt doen om de schimmels weg te halen, maar de daadwerkelijke aanpak zit hem in het voorkomen van de schimmels. Wat kunt u doen om deze zwarte schimmels weg te halen en voortaan te voorkomen? In dit artikel geven we u alle info die u nodig heeft, u kunt vandaag nog aan de slag. 

Hoe ontstaan schimmels toch?

Om de oorzaak van de schimmels aan te kunnen pakken is het belangrijk om erachter te komen wat die oorzaak dan precies is. In veel gevallen komen de schimmels voor op vochtige plekken in uw huis. Het is daarom belangrijk dat deze ruimtes goed worden geventileerd, bijvoorbeeld door een raam open te zetten of het centrale afzuigsysteem aan te zetten. In welke ruimtes komen schimmels dan vaak voor? Veelvoorkomende plekken voor schimmels zijn de badkamer, kelder/kruipruimte en slaapkamer. De slaapkamer lijkt op het oog niet vochtig, maar wanneer u heel de nacht ademt in de slaapkamer wordt het ook daar vochtig. Buiten slechte ventilatie kan een lekkage ook de oorzaak van het ontstaan van schimmels zijn, deze oorzaak kunt u herkennen aan de vochtige plekken op het plafond of de muur.

Schimmel

Oplossing, nu graag?

We begrijpen het, u bent hier natuurlijk voor de oplossing. U wil die schimmel van de muur verwijderen, er zijn zo ontzettend veel dingen die u kunt doen om de schimmels te verwijderen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de schimmels zelf te verwijderen. Er zijn meerdere trucjes voor. U kunt bijvoorbeeld water mengen met soda en bleek en de schimmels met die goedje behandelen. Deze oplossing is echter zeer tijdelijk en de schimmels kunnen binnen no time weer terug zijn. U kunt er ook voor kiezen om professionele hulp in te schakelen, daar ligt onze voorkeur aangezien zij ervoor zorgen dat de schimmels de juiste behandeling krijgen zodat deze een langere tijd wegblijven. De echte aanpak van het probleem zit hem natuurlijk in de aanpak van de oorzaak. Zorg bijvoorbeeld voor een beter afzuigsysteem of zet wat vaker een raampje open. Op deze manier kunt u de schimmels voorkomen, u kent het gezegde: voorkomen is beter dan genezen.