Wonen Krant
Image default
Woningen

Huis Taxeren Amsterdam

Een woning taxeren kan voor verschillende situaties. Zo kan je je huis willen verkopen, wil je een huis kopen of misschien wil je graag je hypotheek laten aanpassen. In al deze situaties kom je door een taxatierapport achter de waarde van het huis. Veel mensen laten hun huis nu taxeren, omdat de prijzen zo hoog liggen. Is de taxatiewaarde hoger dan de aankoopsom? Dan kan je je hypotheeklasten verlagen. De taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke en objectieve taxateur. Let wel op dat als je een taxatie laat doen dat je hiervoor wel een gevalideerd rapport krijgt. Deze is nodig om bijvoorbeeld je hypotheek aan te vragen of aan te laten passen. Vraag je makelaar hierna. 

Hoe bepaalt de taxateur de waarde van de woning?

Aan de hand van een checklist wordt het te taxeren huis nagelopen. Is het bijvoorbeeld een rijtjeshuis, hoekwoning of een vrijstaand huis. Hoeveel vierkante meters is het huis en de grond erom heen, wat is het bouwjaar, in welke staat verkeert het huis en in wat voor omgeving staat het huis, is er bijvoorbeeld vrij uitzicht of juist niet? Al deze zaken worden opgenomen in het taxatierapport en zijn van invloed op de waarde. Tegenwoordig speelt ook duurzaamheid hierbij een rol. Zeker met de huidige energieprijzen scoort een goed geïsoleerde woning beter dan een slecht geïsoleerde woning. 

Huis taxeren in Amsterdam? Kies voor een taxateur met kennis van de Amsterdamse huizenmarkt

Wist je dat het verplicht is in Amsterdam om een huis te laten taxeren als je deze wilt kopen? In deze oververhitte woningmarkt in Amsterdam is het belangrijk om het juiste advies te krijgen en je goed te laten informeren. Als je je huis wilt verkopen wil je natuurlijk de beste prijs krijgen, maar dit moet wel realistisch zijn. Door je huis te laten taxeren weet je wat je woning waard is en kan je vervolgens, samen met de makelaar, een verkoopplan opstellen. Als je een huis wilt kopen, wat een grote investering is, wil je natuurlijk niet een kat in de zak kopen. Zeker in Amsterdam is een taxatie laten uitvoeren erg verstandig. Zo weet je precies wat de woning waard is en wat je kunt verwachten als je een bod uitbrengt. Taxatie in Amsterdam nodig? Vraag naar een bevoegde taxateur met de juiste papieren voor het beste resultaat.