Wonen Krant
Image default
Woningen

Meer informatie vinden over kadaster gemeente

In Nederland heb je meer dan 350 verschillende gemeentes en zijn deze allemaal verschillend van elkaar. Ook heb je kadaster gemeente en is dit een andere soort gemeente dan de burgerlijke gemeenten. Zo heb je 1800 verschillende kadaster gemeenten en zijn dit vooral de verschillende soorten percelen. Via het kadaster kun je ook kijken welke gemeenten dit zijn en kun je hierbij ook zien hoeveel percelen er in een bepaalde gemeente zijn. Op de website kadastralekaart.com staat al deze informatie beschikbaar en kun je op deze manier in detail bepaalde informatie opzoeken. Zo kun je kijken welke percelen te koop staan, maar kun je ook zien welke gemeente de meeste percelen heeft. Op deze manier kun je een stuk gerichter zoeken mocht je een bepaald perceel willen kopen. 

Informatie over gemeenten 

Mocht je een huis willen kopen moet je natuurlijk wel kijken naar welke gemeente. Zo zijn er veel verschillende gemeentes in Nederland en is het handig om hier informatie over te zoeken. Via de website kadastralekaart.com kun je veel informatie vinden over gemeenten en staan deze ook allemaal op volgorde in een lijst. Hierbij kun je kijken naar informatie over het aantal inwoners, maar ook de oppervlakte. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de inwoners Haarlem, kun je gelijk zien dat dit er meer dan honderdduizend zijn. Ook kun je over de stad Haarlem veel meer dingen vinden zoals de demografische informatie over de stad. 

Informatie over percelen 

Via de website kadastralekaart.com kun je naast informatie over gemeenten en wijken ook informatie vinden over percelen. Vooral bij het kopen van een woning of een perceel is het van belang dat hiernaar gekeken wordt. Op de website kun je vanuit de lucht kijken naar percelen en kun je hierop klikken voor meer informatie. Zo kun je met de betaalde versie kijken naar de precieze afmetingen, daarnaast kun je ook kijken naar de hypotheek informatie. En kun je in sommige gevallen ook kijken wie de eigenaar is van een kavel/perceel en kun je het adres hierbij ook vinden. Daarnaast is er een speciale pagina in de website waarin je advertenties kunt vinden van percelen die verkocht worden.