Wonen Krant
Image default
Woontrends

Slaapkamer romantisch inrichten: onze tips

Een romantisch ingerichte slaapkamer is dé perfecte plek om (samen) te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. Of je nou de slaapkamer in jouw nieuwe huis gaat inrichten, of gewoon wat nieuwe ideeën nodig hebt, er zijn talloze manieren om deze specifieke ruimte om te toveren, tot een romantische oase. In dit artikel geven we je enkele tips en ideeën om je te helpen de slaapkamer van je dromen te creëren.

Kies voor een zacht kleurenpalet

Kies voor zachte en warme kleuren, zoals pastel roze, lichtblauw, lavendel of crème. Deze kleuren creëren een ontspannen en rustgevende sfeer in de slaapkamer. Combineer deze kleuren met zachte materialen, zoals katoen, linnen en wol, voor een warm en uitnodigend gevoel. Je kunt op de vloer één van de prachtige Volero vloerkleden leggen, zodat het geheel een nog knussere uitstraling krijgt.

Zorg voor voldoende verlichting

De juiste verlichting is cruciaal voor een romantische slaapkamer. Kies voor zachte en warme verlichting, zoals dimbare nachtlampen of wandlampen. Vermijd felle en harde verlichting, zoals tl-buizen of niet-dimbare spotjes. Daarnaast kun je kaarsen toevoegen voor extra sfeer en romantiek. Zorg wel dat je deze natuurlijk altijd goed uitmaakt als je gaat slapen of de kamer verlaat en zorg dat ze niet in de buurt staan van licht ontvlambare zaken zoals bijvoorbeeld de gordijnen.

Investeer in comfortabel beddengoed

Een comfortabel bed is essentieel voor een goede nachtrust en een romantische slaapkamer. Kies voor zacht en ademend beddengoed, zoals katoen of linnen, in kleuren die passen bij het kleurenpalet van de slaapkamer. Investeer in een kwalitatief hoogwaardig matras en kussens om het comfort te maximaliseren.  Boxsprings zijn tegenwoordig een populaire keuze. Ook deze zijn er in verschillende soorten, dus het is altijd een goed idee om je even te oriënteren als je op zoek gaat naar een nieuw bed.

Creëer een gezellige zithoek

Een gezellige zithoek is ook altijd een goede toevoeging aan een romantische slaapkamer. Kies voor comfortabele stoelen of een bankje om te ontspannen en te genieten van een kopje thee of een goed boek. Even samen bijkletsen voor het slapengaan is natuurlijk ook een optie. Voeg lekker veel kussens en dekens toe voor extra comfort en gezelligheid. Je kunt in de zithoek ook overigens ook één van de goedkope vloerkleden neerleggen voor net wat meer aankleding.

Maak gebruik van natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen, zoals planten en bloemen, kunnen de sfeer in de slaapkamer een stuk romantischer maken. Kies voor planten die ook nog gezondheidsvoordelen hebben zoals:

  • Aloë vera: zuivert de lucht en zorgt voor voldoende zuurstof. Wel is het belangrijk om hem in de vensterbank te zetten zodat er voldoende zonlicht beschikbaar is.
  • Jasmijn: heeft rustgevende en kalmerende eigenschappen en heeft dus een positieve invloed op je slaapkwaliteit.
  • Lavendel: zorgt voor een lager stressniveau en bloeddruk. De zachte geur is bij veel mensen favoriet.