Wonen Krant
Image default
Bedtextiel

Hoofdkussen kopen? Een molton kussensloop beschermt

 

Wat zit er in/om een hoofdkussen?

Kussens krijgen hun typische, aangenaam zachte gevoel door verschillende vullingen. Het verenkussen, dat meestal gemaakt is van ganzen- of eendenveren, is een echte klassieker. Speciale veren van onderkleding van vogels – het zogenaamde dons – worden als bijzonder warm en donzig beschouwd, daarom worden hoofdkussens er vaak mee gevuld. Een ander, eveneens zeer hoogwaardig natuurlijk materiaal is het hout van het grenenhout, dat in fijne spaanders zorgt voor een aangenaam slaapgevoel. En dan zijn er nog de iets goedkopere kussens gemaakt van synthetische materialen zoals polyester. Als je het milieu een plezier wilt doen, vind je binnenin ook kussens met gerecyclede vezels.

 

Een hoofdkussen met Molton Kussensloop

Om een goed hoofdkussen doe je een goede molton kussensloop, zodat de kussen houdbaarheid kan worden duurzaam en langer kan worden gebruikt. Een molton kussensloop biedt de bescherming voor je kussen om vuil, vocht en lichaamsvocht op te vangen en uw hoofdkussen te beschermen.

 

Groot of klein, breed of smal: hoofdkussens voor iedereen

Wil je een hoofdkussen kopen, dan zijn de meesten mensen vooral op zoek naar één ding: een zachte hoofdsteun voor de nacht. Afhankelijk van uw voorkeuren zijn er verschillende maten beschikbaar. Kussens met de afmetingen 40 x 40 cm zijn meer geschikt voor de kinderkamer, vergelijkbaar met de iets grotere kussen modellen van 50 x 50 cm. Voor volwassenen die weinig bewegen tijdens het slapen, zijn kussens van 60 x 60 cm aan te raden. Alle anderen gebruiken de typische standaardafmetingen, die meestal 80 x 80 cm zijn voor kussens. Bij Tchibo vind je verschillende hoogwaardige kussens tegen lage prijzen.

 

Goedkope en hoogwaardige molton kussenslopen

Een belangrijke basisregel is: geen kussen zonder hoes. Kussenslopen zien er niet alleen mooi uit, ze nestelen zich ook zacht tegen de huid en zorgen ervoor dat het kussen hygiënisch is. Als je hebt gekozen voor een kussen met een synthetische vulling, gebruik dan natuurlijke materialen zoals katoen, linnen of zijde. Deze zorgen ervoor dat je ’s nachts minder zweet. De meeste kussenslopen van private label bij Weids Wonen en Slapen zijn gemaakt van hoogwaardig biologisch katoen en zijn geschikt voor kleine of grote kussens. Bij de dekbedovertrekken zijn ze verkrijgbaar als bedlinnen in een set.https://www.weidswonenenslapen.nl