Wonen Krant
Image default
Bouwmaterialen

Bereid je verbouwing goed voor. Huur een container bouwafval

Met de oververhitte huizenmarkt en de coronacrisis zijn steeds meer mensen die (al dan niet noodgedwongen) gaan verbouwen. Een aanbouw, een dakkapel een extra kamer op zolder, om maar meer ruimte te creëren. Bij verbouwen komt er altijd een hoop afval los. Wat gaan we daarmee doen? De meest simpele oplossing is het huren van een container bouwafval. De container zijn te huur in verschillende formaten en voor verschillende soorten afval. De container mag 4 weken gehuurd worden voor het afgesproken bedrag, is de container langer nodig dat komt er een dagtarief overheen. Staat de container op je eigen terrein (dus bijvoorbeeld in de tuin of op de oprit, dan is het niet nodig melding te maken bij de gemeente. Heb je helaas niet het geluk dat de container op eigen terrein kan, dan dien je een melding te maken bij de gemeente en bij sommige gemeentes heb je er zelfs een vergunning voor nodig. Vraag dit ruim 14 dagen voor je van start gaat aan.

Wat mag er wel en niet in?

Een container voor bouwafval is het meest gebruikt, standaard is de 6m3 (1m3 is ongeveer 13 kruiwagens) . Een container voor bouwafval houdt in dat daar gemengd afval in mag wat loskomt bij een verbouwing. Dus gipsplaat, schroeven, houtresten, laminaatvloeren. puin, tegels etc. Als je voornamelijk puin hebt kun je overigens beter een puincontainer bestellen, die wordt met een andere vrachtwagen gebracht en gehaald in verband met het gewicht. Er zijn natuurlijk ook zaken die niet in een container bouwafval mogen, zoals asbest, bielzen, dakleer, verfresten, organisch afval, chemisch afval, rubber, autobanden, accu’s en matrassen. Zit dit er wel in dan kan er een boete afgegeven worden. Een container bouwafval is dus erg praktisch en u hoeft verder nergens over na te denken. De prijs is all in brengen, afvoeren en verwerken van het afval. Container bouwafval wordt veel gebruikt door aannemers en zzp’ers. Vaak zijn heir speciale tarieven voor, informeer altijd hiernaar. Container bouwafval is de gemakkelijkste manier van afval afvoeren, maar organisch afval mag er niet in. Wat te doen als je juist met de tuin bezig bent? Dat is er de mogelijkheid om een tuinafval container te huren.

Een groot gemak

Is de container bouwafval te groot voor het afval? En ook de kleinste container bouwafval van 4m3? Vraag dan eens de buurt. Vaak heeft men nog wel afval wat in de container bouwafval mag en dan kunnen de kosten worden gedeeld. Het gebeurt ook vaak dat verenigingen gezamenlijk een container bouwafval huren of woningbouwverenigingen om de boel op te ruimen en de kosten te drukken. Naast het bestellen van een container bouwafval, puin of tuinafval zijn er ook containers voor grofvuil en grond. Tevens kan er een container besteld worden die gevuld is met verse tuinaarde, zodat de tuin vlot af is en er goede grond in de tuin zit. Dit kan ook gelden voor het vullen van een grote zandbak, ook hiervoor is een container met zandbak zand gemakkelijk te bestellen.