Wonen Krant
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Kunststof kozijnen – een milieubewuste keuze

Overstappen naar duurzame kozijnen

 

Zijn uw kozijnen toe aan vervanging? Maak dan direct een milieuvriendelijke keuze en ga voor duurzame en energie besparende kunststof kozijnen met lange levensduur. Zorg meteen voor goede isolatie waardoor je energie en geld bespaart, en vergeet dan niet om meteen de deuren mee te nemen. Zo bent u verzekerd van een milieuvriendelijke verbouwing die ook nog eens tot een flinke waardevermeerdering van uw woning kan leiden.

Bij EA-Kunststoftechniek weten ze er alles van. Momenteel is het topdrukte en de montageteams kunnen het werk nog maar nauwelijks aan. Iedereen is momenteel aan het verbouwen en natuurlijk staan de kunststof kozijnen van Schuco erg goed aangeschreven. Per dag komen enkele tientallen aanvragen binnen van mensen die de houten kozijnen willen vervangen voor prachtige milieuvriendelijke kunststof kozijnen.

Ook de kunststof deuren en schuifpuien zijn een veelgevraagde optie bij de woningrenovatie. Natuurlijk heeft dat alles te maken met de prijsstijgingen van aardgas en energiekosten. Veel mensen worden daardoor steeds meer bewust in het feit dat verduurzamen en energiebesparen niet alleen noodzakelijk voor het milieu is, maar ook voor de eigen portemonnee. Daarbij verliest men vaak warmte en energie door slechte onderdorpels. Er zijn zelfs woningen die wel deuren hebben maar helemaal geen dorpel. De warmte stook je dan voor de buitenwereld.

Er wordt vaak te weinig stil gestaan bij het feit dat veel van de warmte uit de woning verdwijnt door slechte kozijnen. Helemaal in combinatie met slecht of enkel glas. Vaak zitten er veel tochtgaten en kieren in de houten kozijnen. Dit wordt duidelijk als men eind van het jaar de afrekening krijgt.

Zonde geld, vindt men bij EA-Kunststoftechniek. Daar wordt al jaren goed gelet op energiebesparende kozijnen gecombineerd met HR++ glas. En vooral bij vrijstaande woningen kan zelfs gekeken worden naar HR+++ tripple glas. Juist omdat kou en wind meer grip op een vrijstaande woning hebben dan op een beschutte rijtjeswoning is de optie van trippel HR+++ glas daar het overwegen meer dan waard.

Slechte kozijnen herken je vooral in de winter. Hoe dichter de sneeuw bij de woning ligt, hoe beter de woning geisoleerd is. Immers, een goed geisoleerde woning verliest geen warmte naar buiten toe, waardoor sneeuw of ijs tot vrijwel aan de muur moeten liggen.

Meer weten of meer tips lezen over verduurzamen, energiebesparen of isoleren? Neem dan direct contact op met EA-Kunststoftechniek. Al 20 jaar een begrip in hoogwaardige isolerende kunststof kozijnen.

 

https://ea-kunststofkozijnen.nl/