Wonen Krant
Image default
Huishoudelijk

De do's en don'ts van het kiezen van badkamerspiegels

Bij de inrichting van de badkamer is de eenvoudige spiegel het element dat veel minder aandacht krijgt dan het verdient. U gebruikt uw spiegel toch elke dag in de badkamer? Het is een cruciaal element voor de verzorging, maar ook een van de gemakkelijkste manieren om stijl en karakter in de badkamer te brengen. 

Laten we het over de kosten hebben. Een badkamerspiegel met verlichting van Designspiegels.nl vervangen is veel goedkoper dan bijvoorbeeld een toilet of wastafel. En de stijl en het ontwerp van de spiegel versterken in hoge mate de rest van de uitstraling en sfeer van de badkamer.

Hoe zit het met extra details? Natuurlijk zullen alle professionele badkamerontwerpers het erover eens zijn dat de eenvoudige badkamer spiegel kan worden vormgegeven tot het middelpunt van de ruimte, met ideeën als opvallende kaders en verlichtingsarmaturen die van een gewone wandspiegel een schoonheid element maken. 

Maar ook al kan het kiezen van een spiegel leuk en gemakkelijk zijn, het moet met enige mate van planning en overweging gebeuren. Gelukkig is Homify, zoals altijd, hier om te helpen bij het kiezen van topkwaliteit badkamerspiegels in Nederland…  

1. Overweeg de grootte

Los van stijl en design moet u nadenken over de grootte van uw spiegel in verhouding tot de rest van de ruimte, vooral het badmeubel. Hoewel er uitzonderingen zijn, mag een grote badkamerspiegel over het algemeen niet breder zijn dan het badmeubel zelf.  

Qua hoogte hoeft een spiegel slechts ongeveer 30 cm boven en onder de ooglijn van de gebruiker te reiken. Hoe hoger je kunt, hoe beter, want dat zorgt voor extra kijkhoeken en geeft de badkamer een opener gevoel. Probeer minstens 1,2 – 2m boven de vloer te overspannen. 

Huiselijke tip: om de perfecte spiegelhoogte te bepalen, meet u vanaf de basis van het badmeubel tot aan de verlichting. Bepaal of u een opening wilt tussen de bovenkant van de spiegel en de verlichting of dat u ze gelijk wilt hebben. Om watervlekken te voorkomen, kunt u de spiegel ongeveer 15 cm boven de kaptafel plaatsen.

2. Vergeet het belang van de functie niet

De tijd dat een spiegel alleen voor reflectie zorgde, is voorbij. Zelfs de eenvoudigste woonwinkels bieden een selectie badkamerspiegels met geweldige extra functies. 

– Opbergen: Badmeubels met spiegelfronten zijn verkrijgbaar in zowel traditionele als moderne stijlen. Hoewel een gemonteerd kastje meestal traditioneel van stijl is, worden moderne ontwerpen vaak gemaakt met verzonken kasten die in gesloten toestand volledig onzichtbaar zijn. Beide zijn ideale opties als je wat meer opbergruimte nodig hebt voor die eindeloze hoeveelheden badkamerspullen. 

– Verlichting: Spiegels met ingebouwde verlichting zijn perfect om cosmetische redenen, waarbij de verlichting zorgt voor extra gloed zodat u kunt zien hoe u er echt uitziet als u op stap bent. Vergeet niet dat deze moeten worden aangesloten op de badkamer, waarvoor een erkende elektricien zeker aan te raden is.

3. Maak een keuze tussen ingelijst of niet-ingelijst

Terwijl u de verschillende ronde, vierkante, kleine en grote badkamerspiegels bekijkt, moet u ook de omlijsting overwegen. Het is waar dat ingelijste spiegels een extra dimensie van stijl toevoegen, maar ze zijn ook omvangrijker. Ze kunnen ook meer oppervlakte in beslag nemen, wat een probleem kan zijn als je weinig ruimte hebt. En vergeet niet dat spiegels zonder lijst momenteel de trend zijn vanwege hun strakke en minimalistische uitstraling.  

Gelukkig kunt u, als u een niet-ingelijste spiegel koopt en later van gedachten verandert, een lijst kopen en deze apart toevoegen om een ontwerp op maat te maken voor uw badkamer.

https://wonenkrant.nl/de-do’s-en-don’ts-van-het-kiezen-van-badkamerspiegels/