Wonen Krant
Image default
Huishoudelijk

De voordelen van planten en bomen bij je thuis

Planten helpen de lucht te zuiveren, waardoor je leefruimte frisser en schoner wordt. Ze helpen ook om stress te verminderen en versterken de stemming door hun rustgevende aanwezigheid. Planten zijn uitstekend in het absorberen van geluid en het creëren van een vredige sfeer, en helpen ook om de luchtvochtigheid binnenshuis te reguleren en het stofgehalte laag te houden. 

 

Ervaar de natuur, zonder de rommel!

Bovendien brengen planten de natuur in je huis, waardoor het meer verbonden voelt met de buitenlucht en de creativiteit wordt gestimuleerd. Het valt niet te ontkennen dat planten en bomen in huis enorme voordelen hebben, zowel voor jou als voor het milieu! Dus waarom maak je planten vandaag niet een integraal onderdeel van je interieur? Je zult er geen spijt van krijgen.

Als je geen fan bent van planten en bomen die blaadjes achterlaten kan je ook een kunst variant nemen. Deze zullen geen vuil achter laten en zien er haast identiek uit, is dat eens even voordelig! ’s Zomers Bloemen in Rotterdam heeft een toffe bloesem kunstboom, je kan deze bekijken via: https://zomersbloemen.nl/kunst-bloesembomen/.

Goede redenen voor planten en bomen bij je huis

Planten en bomen bij je huis zien er natuurlijk heel leuk uit, maar ze hebben ook andere ‘functies’. Dit zijn de voornaamste:

– Filtert en reinigt de lucht: Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars en verwijderen gifstoffen als formaldehyde en benzeen uit het huis.

– Vermindert stressniveaus: Het hebben van planten in de buurt helpt stressniveaus te verminderen door een kalmerende aanwezigheid in je huis.

– Reguleert de luchtvochtigheid: Kamerplanten helpen de luchtvochtigheid te reguleren, en dat is belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

– Produceert zuurstof: Planten zijn ook natuurlijke zuurstofproducenten en helpen een sfeer van ontspanning en comfort te creëren.

– Geluidsabsorber: Bomen en planten fungeren als geluidsabsorbers in je huis en helpen het geluidsniveau te verlagen.

 

https://zomersbloemen.nl/kunst-bloesembomen/