Wonen Krant
Image default
Koken eten en drinken

De lekkerste barbecue saus

Wie houdt er nu niet van eens even te barbecueën? Barbecueën is een gezellige aangelegenheid en, wanneer goed bereid, ook erg smakelijk. Bij een lekker stukje vlees hoort ook een lekker sausje. In de winkel zijn tal van sausjes te koop, zoals cocktailsaus, mosterd, mayonaise, curry, ketchup, honing-mosterd enz, maar bij een barbecue hoort zeker de barbecue saus!

De keuze in saus

Voor de barbecue saus bestaan echt talloze variaties van diverse merken in verschillende prijsklassen. Een lekkere barbecue saus is natuurlijk zo aangeschaft, maar de lekkerste saus is meestal de zelfgemaakte saus. Wanneer iemand een beetje handig is in de keuken, is dit vaak zo gepiept. 

Zelf saus maken

Op internet zijn veel recepten te vinden voor een goede barbecue saus, vaak met kleine subtiele verschillen, die er toe kunnen doen in de smaak van de saus. Meestal kost het maken van een goede barbecue saus een half uurtje tijd, soms wat meer, soms wat minder. Het goed bereiden van een goede saus kost even tijd, immers goed bereid kost tijd. Vaak is het toch echt vele malen lekkerder dan gekocht in de winkel. De gasten van de barbecue proeven dit vaak ook en het is dan ook een eer dat het gewaardeerd wordt tijdens de barbecue. 

Het bewaren van zelfgemaakte barbecue saus

Zelfgemaakte etenswaren kunnen goed bewaard worden in de koelkast, zo ook zelfgemaakte saus. Een zelfgemaakte barbecue saus kan ong. twee dagen worden bewaard in de koelkast, mits goed afgedekt. Het verstandigst is de datum te noteren op het bakje van de saus. In verband met bacteriegroei kan de saus twee dagen na bereiding beter niet meer genuttigd worden. Het zou erg vervelend zijn er voedselvergiftiging van op te lopen. Het beste is om op de dag van de barbecue, de overheerlijke barbecue saus te bereiden, na bereiding goed te laten afkoelen, afgedekt te bewaren in de koelkast en tijdens de barbecue op de dag zelf de gasten voor te zetten. 


Uit de winkel of zelfgemaakt, bij een barbecue hoort, naast vlees, vis, stokbrood met kruidenboter en huzarensalades en andere salades, een echte overheerlijke barbecue saus voor een bbq Veenendaal.