Wonen Krant
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe decoreer je jouw tuin als je geen groene vingers hebt?

De winter loopt langzaam maar zeker op zijn einde. We verheugen ons met z’n allen steeds meer op het voorjaar, want we willen graag weer naar buiten om van de zon te genieten. Kijk jij er ook naar uit om weer een gezonde dosis vitamine-D tot je te nemen? Dan is dit het perfecte moment om je tuin klaar te maken voor de lente. Maar niet iedereen heeft groene vingers. Daarom plaatsen we bij Wonenkrant.nl deze keer geen artikel over hoe je je slaapkamer afmaakt met een steigerhouten bureau of welke soort brandhout het langst brandt, maar inspireren we je in plaats daarvan over de inrichting van je tuin. Sta jij te popelen om in de tuin aan het werk te gaan? Lees dan dit artikel.

Hoe kun je jouw tuin gezellig maken?

Je hebt niet per se groene vingers nodig om je tuin gezellig te maken. Het is veel belangrijker om in ieder geval te weten wat jij mooi vindt. Wil jij graag een tuin vol planten of zijn fraaie tuinmeubelen voor jou van groter belang? Neem dit besluit voordat je aan de slag gaat en maak daarnaast een lijst van dingen die jij in je tuin nodig denkt te hebben. Zit jij ‘s avonds vaak buiten? Dan staat een tuinhaard of juist een comfortabele zithoek misschien wel bovenaan je prioriteitenlijstje. Maar houd jij van barbecueën en koken? Dan mag een buitenkeuken juist niet ontbreken. Als je van interior design houdt, is het inrichten van je tuin misschien wel het leukste project dat je kunt ondernemen. Er staat in iedere woonkamer een bank en in elke slaapkamer een bed, maar iedere tuin is anders. Laat je creativiteit erop los!

Geen groene vingers? Geen probleem

Hangen jouw planten er altijd zielig bij en lijkt het wel alsof je jouw gazon niet groen kunt houden? Ook dan kun je van je tuin een paradijs-aan-huis maken. Zelfs als je je tuin volledig met tegels bestraat, hoeft je tuin niet ongezellig te zijn. Met deze tips richt je jouw tuin sfeervol in:

  • Verf je schutting in een natuurlijke kleur, of ga juist voor vrolijke pasteltinten;

  • Plaats grote potten met planten die weinig onderhoud nodig hebben langs je muur of schutting. Kies planten die goed tegen Nederlands weer zijn opgewassen, zodat je er zo min mogelijk omkijken naar hebt;

  • Vul je tuin met grote en kleine natuurstenen, beeldjes, verlichting en andere mooie vormen van decoratie. Om ideeën op te doen kun je bijvoorbeeld op Pinterest kijken;

  • Hang planten aan de veranda of aan een muur of schutting;

  • Plaats een tuinhaard voor een warme, gezellige sfeer;

  • Kies voor stevige, houten tuinmeubelen die er in weer en wind netjes uit blijven zien.

Zo richt je jouw tuinterras in

Ben je op zoek naar een stevige houtsoort die in de tuin zijn mooie, luxe uitstraling behoudt? Zet dan meubelen van steigerhout op je terras. Steigerhout doet – voordat een meubelmaker er meubelen van maakt – jaren dienst op bouwsteigers en kan wel tegen een stootje. Het is opgewassen tegen het Nederlandse weer en doet het juist daarom zo goed in de tuin. Je kunt bij een winkel als VanLonden.com terecht voor unieke en stoere steigerhouten meubelen voor binnen en buiten. Dus wil jij nog meer inspiratie opdoen om je tuin en je buitenterras gezellig in te richten? Neem dan eens een kijkje op de website van VanLonden.com.

https://vanlonden.com/kinderbureau/