Wonen Krant
Image default
Tuin en buitenleven

Welk hekwerk past goed bij een Japandi tuin?

Je hebt de knoop doorgehakt; je gaat een Japandi tuin aanleggen in je achtertuin. Superleuk, maar welk hekwerk past daar eigenlijk bij? Lees dan verder, want in dit artikel bespreken we de opties voor mooie hekwerken bij een Japandi tuin.

Wat is een Japandi tuin?

Een Japandi tuin is een stijlvolle fusie tussen de rustgevende eenvoud van Japanse tuinen en de minimalistische look van Scandinavisch design. Dit vraagt uiteraard om een hekwerk dat past bij deze kenmerken. Je kunt online kijken bij de hekwerken van HekkenPoorten om een beeld te krijgen van verschillende stijlopties.

Welk hekwerk past bij deze tuinstijl?

Het ideale hek voor een Japandi tuin is zowel functioneel als eenvoudig, waardoor het niet alleen een praktisch doel dient, maar ook bijdraagt aan de serene en harmonieuze uitstraling van de tuin. Een Japandi tuinstijl kenmerkt zich door zijn harmonieuze opbouw, waarbij materialen en planten mooi in elkaar overlopen. Een modern hekwerk past hier goed bij. Zoek je het nog natuurlijker? Dan is een houten hekwerk met stalen frame een mooi alternatief hiervoor.

Eenvoud maakt het bijzonder

Het kenmerkende van de Japandistijl is de minimalistische benadering, waarbij elk element een doel dient zonder overbodige decoratie. Een hek in een Japandituin moet dus simpel en elegant zijn, met strakke lijnen die rust en orde uitstralen. Dit betekent geen ingewikkelde patronen of felle kleuren, maar een design dat de nadruk legt op de schoonheid van het materiaal en de constructie zelf.

Hoe hoog mag een hekwerk zijn in de Japandi tuinstijl?

Dat is helemaal aan jou! Je kunt kiezen voor een hoge schutting tussen de 1,80 en 2 meter hoog als je van veel privacy houdt. Vind je dit te hoog, dan kun je ook voor een lagere variant kiezen. 

Maak jouw hekwerk onderdeel van je tuin

Een Japandi hek dient niet alleen als begrenzing, maar ook als onderdeel van het landschap. Het integreren van klimplanten of het plaatsen van plantenbakken bij het hek kan helpen om een soepele overgang te creëren tussen de gecultiveerde tuin en de wilde natuur daarbuiten. Dit zorgt voor een levendige en rustige tuingrens die bijdraagt aan de algehele look van je tuin.

 

https://hekkenpoorten.nl/