Wonen Krant
Image default
Verbouwen

Wat zijn de eigenschappen van renovlies behang?

Renovlies behang, ook wel glasvezelbehang genoemd, is een populair materiaal dat wordt gebruikt bij renovaties en verbouwingen. Het wordt steeds vaker gebruikt als alternatief voor traditioneel stucwerk of gewoon behangpapier. Dit komt voornamelijk door de vele voordelen en eigenschappen van renovlies behang. In dit blog bespreken we deze eigenschappen van renovlies behang.

 1. Sterk en duurzaam

  Renovlies behang is erg sterk en duurzaam. Het is gemaakt van een mengsel van cellulose- en glasvezels die in elkaar zijn verweven. Dit zorgt voor een sterk en flexibel materiaal dat niet snel zal scheuren of barsten. Hierdoor gaat het langer mee dan gewoon behangpapier.

 2. Scheuroverbruggend

  Een van de grootste voordelen van renovlies behang is de scheuroverbruggende werking. Het is namelijk in staat om kleine scheuren en barsten in muren te verbergen. Door zijn flexibiliteit zal het behang niet scheuren op de plekken waar de muur wellicht wel kan scheuren. Hierdoor blijft de muur er strak uitzien.

 3. Brandvertragend

  Renovlies behang is brandvertragend. Dit betekent dat het minder snel zal branden en minder snel vlam zal vatten dan gewoon behangpapier. Dit komt door de glasvezels in het behang. Deze zorgen ervoor dat het behang minder snel vlam vat en het vuur minder snel zal verspreiden.

 4. Overschilderbaar

  Een groot voordeel van renovlies behang is dat het overschilderbaar is. Dit betekent dat het behang in elke gewenste kleur kan worden geschilderd. Hierdoor past het behang bij elke gewenste interieurstijl en kan het gemakkelijk worden aangepast aan veranderende smaken en trends.

 5. Geluids- en warmte-isolerend

  Renovlies behang heeft ook geluids- en warmte-isolerende eigenschappen. Het behang helpt om geluid te dempen en kan daardoor bijdragen aan een rustiger en aangenamer woon- of werkklimaat. Bovendien zorgt het voor een betere isolatie van warmte, waardoor het energieverbruik kan worden verminderd en er kosten kunnen worden bespaard.

 6. Milieuvriendelijk

  Tot slot is renovlies behang milieuvriendelijk. Het is gemaakt van natuurlijke materialen en is 100% recyclebaar. Het heeft ook een lange levensduur, wat betekent dat het minder vaak vervangen hoeft te worden dan gewoon behangpapier. Hierdoor draagt het bij aan duurzaamheid en vermindering van afval.

In conclusie, renovlies behang heeft vele voordelen en eigenschappen die het tot een geweldig alternatief maken voor traditioneel stucwerk of gewoon behangpapier. Het is sterk, duurzaam, scheuroverbruggend, brandvertragend, overschilderbaar, geluids- en warmte-isolerend en milieuvriendelijk. Het is daarom een slimme keuze voor elke renovatie of verbouwing.

Neem contant op met Flevopainting voor een vrijblijvende advies een mogelijkheden.

https://flevopainting.nl/