Wonen Krant
Image default
Verhuizen

Emigreren naar België

Emigreren naar België wat komt daarvoor allemaal kijken.

Verhuizen naar België en het verkrijgen van uw visum zijn afhankelijk van verschillende factoren, variërend van uw leeftijd, beroep en nationaliteit. Het visumaanvraagproces volgt echter één enkele procedure en visumaanvragers worden op vergelijkbare criteria beoordeeld. En hoewel België beschikt over een van de strengste immigratieregels, heeft het nog steeds een van de hoogste immigrantenpopulaties van welk land dan ook ter wereld.
Hoewel België een relatief klein land is, heeft het tal van topattracties, van de Belgische steden, waaronder het UNESCO-werelderfgoed Brugge en de dynamische stad Antwerpen, tot de vele instellingen van de Europese Unie waar het is gevestigd.

Visum aanvragen.

Zodra u een besluit heeft genomen en België als uw favoriete bestemming heeft gekozen, is het tijd om uw visumvereisten te beoordelen. Het is vermeldenswaard dat België lid is van de Europese Unie, wat inhoudt dat burgers van andere EU-lidstaten het recht hebben om zich daarheen te verplaatsen op grond van de Wet op het vrij verkeer.
Aan de andere kant, als u niet uit een EU- of EER-land (Europese Economische Ruimte) komt, heeft u mogelijk een visum nodig om België binnen te komen voor korte bezoeken. De vereisten hangen echter grotendeels af van uw nationaliteit, wat u van plan bent te doen en hoe lang u van plan bent daar te blijven.
Het is belangrijk dat u dit ruim van tevoren controleert om teleurstellingen te voorkomen. Net als de meeste landen zijn sommige van de belangrijkste routes om naar België te emigreren gebaseerd op gezinsvisa, werkvisa, zaken- of ontwikkelingsvisa, humanitaire en immigratieroutes voor bescherming van vluchtelingen.

Wat heb ik nodig voor een visum aanvraag?

De vereisten voor een visum voor lang verblijf hangen grotendeels af van het type visum dat u wilt aanvragen voordat u naar België verhuist. U kunt worden bevolen om aanvullende documenten te verstrekken, maar hieronder vindt u de standaarddocumenten die u moet meenemen tijdens uw langetermijnvisuminterview:

  • Aanvraagformulier visum lang verblijf: De Belgische ambassade of het consulaat zal u dit specifieke formulier bezorgen.
  • Geldig paspoort: Uw paspoort moet geldig zijn en minimaal twee lege pagina’s bevatten. Uw paspoort moet maximaal vijf jaar geldig zijn.
  • Twee pasfoto’s: Deze foto’s moeten recent zijn, gemaakt in de afgelopen zes maanden. Qua formaat zouden ze 35*40 mm moeten zijn en scherp en helder. Ze moeten in kleur zijn.
  • Ziektekostenverzekering: U moet een ziektekostenverzekering hebben die u gedurende uw hele verblijf in België dekt.
  • Burgerlijke staat: u moet elk document van de burgerlijke stand meenemen dat van u wordt verlangd, hetzij een geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte.
  • Visa-betaling: U kunt de vereiste betalingen doen bij de ambassade of het consulaat of het visumaanvraagcentrum dat het dichtst bij u in de buurt is. Meestal informeert de ambassade u wanneer en hoe u de betaling kunt doen.

En natuurlijk is een goede voorlichting een vereiste hiervoor kunt u gaan naar Emigreren naar België zij geven ook advies over hypotheken, verzekeringen en successieplanning. Plan dus een contactaanvraag.

https://www.emigrerennaarbelgie.be/