Wonen Krant
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn allemaal nadelen van speelhuisjes, schommels en zandbakken

Iedere ouder kan zich hier wel wat bij voorstellen. Hun kinderen hebben net bij een vriendje gespeeld en vertellen hoe leuk ze het daar hebben gehad. Ze hebben het over een speelhuisje in de tuin, een schommel en een grote zandbak waar ze lekker in konden graven. Hun verjaardagen zijn bijna en ze willen ook zoiets voor hun verjaardag. Als ouder kijk je naar je partner toe met een kleine paniek in je ogen. Want eigenlijk wil het niet in je tuin. Maar waarom zou je dat niet willen hebben, de kinderen vinden dat toch geweldig? In deze blog leggen we je dat allemaal uit.

Speelhuisjes nemen veel ruimte in beslag

Dit nadeel ligt ook specifiek hoe groot je het speelhuisje neemt. Want je kan er ook voor kiezen om de zo’n kleinst mogelijk te nemen, zodat je tuin niet meteen een grote speeltuin is. Maar de meeste speelhuisjes van tegenwoordig hebben wel wat ruimte nodig om gemaakt te worden. En daarbij zit bij zo’n huisje ook meerdere elementen die ervoor zorgen dat er meer ruimte ervoor moet komen, bijvoorbeeld een glijbaan naar beneden of een klimgedeelte. Hier moet dus goed rekening mee gehouden worden.

De buren kunnen klagen over de schommel

Een schommel als kind was altijd het leukst wat je kon doen. Alleen vinden sommige mensen het niet leuk als kinderen in hun eigen tuin hoog aan het schommelen zijn en nog steeds bij de buren kunnen gluren wat ze aan het doen zijn. Jouw buren willen ook een beetje een privé plek waar ze rustig kunnen relaxen of bijkomen. Daar willen ze niet ineens een kind naast hun hek zien vliegen die de hele tijd naar hun staart en over hun praat tegen de ouders. Dus pas daar goed mee op.

Zandbakken laten veel rotzooi achter

De zandbak is altijd een grote horror geweest van veel ouders en vooral om een specifiek ding. Het maakt zoveel rotzooi rondom de zandbak, ver van de zandbak vandaan en zelfs binnen het huis. Het is gewoon niet een favoriet van iedereen, omdat ze hun kinderen een beetje schoon willen houden en niet overal zand willen hebben waar ze ook maar lopen.

Natuurlijk zijn er veel ouders die alsnog een speeltoestel voor in de tuin kopen. En dat is hartstikke terecht! Als bovenstaande punten geen grote problemen voor jou veroorzaken, is het juist hartstikke leuk om een speeltoestel voor je kind te kopen. Klik hier om een mooi aanbod speeltoestellen, speelhuisjes, zandbakken, schommels en glijbanen te bekijken!