Wonen Krant
Image default
Woning en Tuin

Tips om de tuin BBQ proof te maken voor de zomer

Wat is er fijner dan het aansteken van de barbecue in de zomermaanden? Terwijl de zon langzaam uit de tuin verdwijnt, begint het vlees, de vis en bijvoorbeeld de verse groenten hun typische barbecuesmaak te ontwikkelen. Plof neer op de loungeset, pak er een glaasje fris of wijn bij en geniet van al het lekkers wat van de BBQ komt. Aan het eind van de avond berg je de kussens van je loungeset of andere tuinmeubelen op in je houten tuinkast. Je voorkomt op deze manier dat er ’s nachts vocht in de kussens trekt. Dit zou voor lelijke kringen in de tuinkussens kunnen zorgen. Zelfs in de zomermaanden kan het in de avond best vochtig zijn in Nederland.

 

In dit artikel lees je meer over het BBQ proof maken van de tuin, zodat je klaar bent voor de komende zomerperiode.

 

Tip 1: leg een buitenkleed neer op je terras

Maak het terras bij je woning sfeervoller, door hier een buitenkleed op te leggen. Een buitenkleed wordt gemaakt van een stevig type kunststof, wat ertoe leidt dat het kleed lang mooi blijft en gewoon buiten kan blijven liggen. Zelfs als er regen verwacht wordt! Het buitenkleed geeft een hele huiselijke sfeer aan het terras. Je kunt zo’n buitenkleed combineren met een aantal bloempotten en bijvoorbeeld een snoer met led lampen. Om het ook op de late avond nog warm genoeg te hebben, is het wellicht verstandig een heater op te hangen of een vuurkorf op het terras te zetten. Het knisperende haardvuur zorgt gegarandeerd voor een sfeervolle, romantische setting in de avond.

 

Tip 2: denk goed na over het type BBQ wat je koopt

Start je binnenkort de zoektocht naar een geschikte BBQ? Er zijn in dat geval verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een model op kolen en een variant op gas. Het voordeel van een barbecue op gas zit in het feit, dat je deze in de basis het hele jaar door kunt gebruiken. Bij een model op kolen kan dat in principe ook; ware het niet dat bij een harde wind de hele buurt mee kan genieten. Dit wil je de buren wellicht niet aan doen. Naast een relatief simpel model barbecue zou je ook naar een complete buitenkeuken kunnen kijken. Een buitenkeuken biedt vaak nog meer opties, denk bijvoorbeeld ook aan een plaat om pizza’s op te bakken.

 

Tip 3: zorg voor comfortabele tuinmeubelen

Niet alleen is het slim om een buitenkleed op je terras te leggen; zorg ook voor comfortabele tuinmeubelen. Sommige mensen kiezen voor losse stoelen, waarvan ze de rugleuning kunnen laten zakken. Heerlijk als het zonnetje nog schijnt! Een alternatief is een grote loungeset, vaak in de vorm van een hoekbank. Een loungeset moet voldoende ruimte bieden om hier languit op te kunnen liggen tijdens de warme zomerdagen. Specifiek voor de barbecue kan een picknicktafel een interessante optie zijn. Aan de picknicktafel heb je voldoende ruimte voor het hele gezin. Qua comfort is een picknicktafel vaak net wat minder prettig dan een losse tuinstoel of een loungeset.

https://www.fonteyn.nl/barbecues