Wonen Krant
Image default
Consumenteninformatie

3 creatieve manieren om je bedrijfsnieuws aan je klanten over te brengen

Als bedrijf wil je natuurlijk graag dat je klanten op de hoogte blijven van wat er speelt binnen jouw organisatie. Het delen van bedrijfsnieuws kan echter soms lastig zijn, zeker als je niet wilt dat het overkomt als een saaie opsomming van feiten en cijfers. Gelukkig zijn er verschillende creatieve manieren om je bedrijfsnieuws op een leuke en interessante manier aan je klanten over te brengen. In deze blog geven we je drie voorbeelden.

Gebruik kranten

Een krant is een medium dat nog steeds veel mensen dagelijks gebruiken. Door je bedrijfsnieuws in de vorm van een krant te presenteren, maak je het voor je klanten extra toegankelijk. Bovendien kan je met een krant veel creatieve dingen doen.

Zo kun je bijvoorbeeld een speciale editie uitbrengen ter ere van een mijlpaal of jubileum. Ook kun je een krant maken die helemaal in het teken staat van een bepaald thema, zoals duurzaamheid of innovatie. Door op deze manier je bedrijfsnieuws te presenteren, maak je het niet alleen interessanter voor je klanten, maar geef je ook een kijkje in de keuken van je bedrijf. Dus kranten laten drukken om je bedrijfsnieuws te presenteren is een leuke vorm van informatie overbrengen. Op deze manier kan je sneller belangrijke informatie overbrengen aan klanten van je bedrijf. 

Maak een video

Een andere creatieve manier om je bedrijfsnieuws te delen is door middel van een video. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijfsvideo zijn waarin je laat zien wie je bent en wat je doet, maar ook een video waarin je een nieuw product of een nieuwe dienst presenteert. Door gebruik te maken van beeld en geluid kun je je boodschap op een krachtige manier overbrengen. Bovendien kun je met een video ook gemakkelijk emotie toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een video maken waarin je medewerkers aan het woord laat over wat ze zo leuk vinden aan hun werk. Op deze manier maak je je bedrijfsnieuws persoonlijker en toegankelijker.

Organiseer een evenement

Een derde creatieve manier om je bedrijfsnieuws te delen is door middel van een evenement. Dit kan bijvoorbeeld een open dag zijn waarop klanten een kijkje kunnen nemen achter de schermen van je bedrijf. Maar ook een productpresentatie of een workshop kan een goede manier zijn om je bedrijfsnieuws te delen. Door een evenement te organiseren geef je je klanten niet alleen de kans om je bedrijf beter te leren kennen, maar kun je ook gemakkelijk feedback verzamelen. Bovendien kun je een evenement ook gebruiken om nieuwe contacten te leggen en je netwerk uit te breiden.