Wonen Krant
Image default
Consumenteninformatie

Wat zijn de voordelen van een dakcoating?

Een dakcoating voor je dak laten aanbrengen heeft verschillende voordelen. Maar wat zijn deze voordelen precies en waarom zou je een dak überhaupt willen laten coaten? Dat en meer lees je in dit artikel.

Waarom moet je een dak laten coaten?

Een dak is, net zoals alle andere aspecten en onderdelen van je huis, aan slijtage onderhevig. Dit komt simpelweg door de weersinvloeden van buitenaf en is dus feitelijik een proces wat je niet kunt tegenhouden. Een dak coaten is een budgetvriendelijke oplossing als je jouw dak wilt repareren maar niet alle dakpannen meteen wilt vervangen. Een dakcoating is een transparante of gekleurde laag acylaatverf die je over jouw dakpannen of leien dak laat aanbrengen. Dit gebeurt door middel van een roller, kwast of verfspuit. Je doet dit wanneer je dak veel mos- of algengroei heeft (en dus verouderd en vuil is) of wanneer je merkt dat je last hebt van vochtproblemen binnen je woning. Een coating brengt een extra beschermlaag aan over je dak en zorgt ervoor dat je dak niet meer gevoellig is voor mos – en algengroei. Dit brengt ons direct bij de andere voordelen van dakcoating.

Welke voordelen heeft dakcoating?

  • Het is goedkoper dan je dak volledig laten vervangen. Prijstechnisch kan dit 50 tot 70% schelen ten opzichte van een complete dakvervanging.

  • Het lost de problemen met je dak, zoals mos- en algengroei op.

  • Het zorgt ervoor dat je dak weer jarenlang meegaat.

  • Het beschermt je dak tegen weersinvloeden.

  • Zitten er scheurtjes of barsten in je dak, dan sluit de coating deze scheurtjes af, waardoor er geen vocht meer in je woning komt.

  • Je dak ziet er direct een stuk netter en frisser uit

  • De coating houdt uv-straling tegen, dus na een behandeling zullen je dakpannen niet meer verkleuren door de invloed van zonlicht.

Er zitten dus veel verschillende voordelen aan het laten aanbrengen van een dakcoating. Overigens is het ook goed mogelijk om grote bedrijfspanden te laten coaten. Zeker wanneer budgetten een belangrijke rol spelen kan een coating een ideale uitkomst zijn om het kostenplaatje te drukken.

Je dak coaten uitbesteden

Wil je jouw dak laten coaten en dit door een ervaren partij laten doen? Neem dan contact op met een specialist op dit gebied. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Het Zuiden Coatings inschakelen, zij zijn expert op het gebied van dakcoating en kunnen vrijwel ieder type dak en materiaal coaten.

 

https://hetzuidencoatings.nl/