Wonen Krant
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Hoe onderhoud je jouw bedrijfspand in drie stappen?

Als ondernemer ben je altijd bezig. Klanten werven, bestaande klanten tevreden houden, je personeel goed instrueren en ook nog de omzet in de gaten houden. Je bedrijfspand onderhouden is dan vaak niet iets wat hoog bovenaan je prioriteitenlijstje staat. Toch is het onderhoud van je bedrijfspand wel belangrijk. Wil je dit snel en efficiënt doen, volg dan deze drie stappen.

Waarom is regelmatig onderhoud van je bedrijfspand belangrijk?

Preventief onderhoud is makkelijk in te plannen en het zorgt in de regel voor weinig overlast. Bedrijfsprocessen kunnen gewoon door blijven gaan. Stel je regelmatig onderhoud uit en wacht je tot er écht calamiteiten zijn, dan zijn de kosten om dit op te lossen vaak vele malen hoger dan wanneer je wel regelmatig onderhoud had laten uitvoeren. Een goed verzorgd pand oogt bovendien nieuwer en verzorgder. En door het onderhoud behoudt het pand zijn waarde. Er zijn dus meerdere redenen om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan jouw bedrijfspand. 

Stap 1: Laat jaarlijks jouw pand inspecteren door vakmensen

Vrijwel iedere ondernemer huurt zijn of haar pand. Groot onderhoud is voor rekening van de verhuurder, maar hiervoor moeten wel afspraken worden ingepland. Laat daarom jaarlijks jouw pand inspecteren door een cv-ketelinspecteur of dakcoater. Door dit jaarlijks door de juiste vakmensen te laten doen, voorkom je schade aan het pand en vertraging van de werkzaamheden van jouw personeel. Een gespecialiseerde partij als Het Zuiden Coatings kan bijvoorbeeld het dak van jouw bedrijfspand coaten als hier scheuren in zijn ontstaan. Kijk voor meer informatie eens op https://hetzuidencoatings.nl/. Ook inspectie van gevels, houtwerk en stenen is iets wat je het beste aan vakmensen kunt overlaten.

Stap 2: Plan de werkzaamheden vooruit

Moeten er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden, dan kun je deze werkzaamheden vast vooruit plannen. Hierdoor voorkom je dat bedrijfsprocessen op lange termijn vastlopen of vertraging oplopen. En zoals aangegeven hebben medewerkers doorgaans geen last van de werkzaamheden dus dit is prima in te plannen. Veel bedrijven laten bijvoorbeeld  hun dak coaten in de zomermaanden als er veel personeel op vakantie is, maar je kunt dit ook op andere momenten in het jaar inplannen. 

Stap 3: Informeer medewerkers over de werkzaamheden

Zijn de afspraken eenmaal gemaakt, dan is het slim om jouw medewerkers hier vooraf over te informeren. Wordt een gevel bijvoorbeeld gereinigd en mogen medewerkers daarom niet op een bepaalde plek parkeren, dan is het wel handig dat ze hier vooraf over op de hoogte worden gesteld. Zo plan je jouw onderhoud efficiënt en zo voordelig mogelijk.

 

https://hetzuidencoatings.nl/