Wonen Krant
Image default
Woningaanbod

Beleggen in Montenegrijns vastgoed

Montenegro is een opkomend land voor vastgoedbeleggers. Het heeft een prachtige kustlijn aan de Adriatische Zee en biedt een aantrekkelijke combinatie van ontwikkelde steden, authentieke dorpen en natuurschoon.

Bekijk ook: vastgoedprojecten in Montenegro

De eigendomswetgeving in Montenegro is stabiel en vergelijkbaar met die in West-Europa. Er zijn een aantal vereisten waar beleggers zich aan moeten houden, zoals het verkrijgen van een vergunning voor het verkopen of verhuren van vastgoed.

Er is een groeiend aanbod van nieuwbouwprojecten, waaronder luxe appartementen en villa’s. Er is eveneens vraag naar bestaand vastgoed in de populaire kustplaatsen van over de hele wereld. De prijzen voor vastgoed in Montenegro zijn Europees gezien aanzienlijk lager, waardoor het land een aantrekkelijke optie is voor beleggers. Daarnaast kent Montenegro diverse fiscale voordelen voor eigenaren van onroerend goed in het land.

Project Montenegro

Kustplaats Budva

Een populaire locatie voor vastgoedbelegging is de kustplaats Budva. Het is een populaire toeristische bestemming met een levendige sfeer en veel voorzieningen, waaronder restaurants, bars en winkels.

De stad kent ook een aantrekkelijk strand en rijke historie, waaronder oude stadsmuren en Byzantijnse kerken. Dit maakt kustplaats Budva in Montenegro een gewilde vakantiebestemming en lust voor het oog.

Kustplaats Montenegro

Havenstad Kotor

Een andere populaire locatie is de havenstad Kotor, die wordt omgeven door beschermde bergen. Het is een rustige en idyllische plaats met historische bezienswaardigheden, zoals de Kotor-baai die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Elders investeren in Montenegro

Er zijn ook veel mogelijkheden voor recreatieve vastgoedbeleggingen, zoals het kopen van een huisje aan het meer Skadar of het investeren in een ski-chalet in de bergen van Durmitor.

Montenegro is ook een populaire optie voor buitenlandse beleggers die op zoek zijn naar een tweede huis aan de kust. Veel van deze kopers zijn afkomstig uit de regio, zoals Servië, Bosnië en Herzegovina en Kosovo, en zoeken naar betaalbare alternatieven voor de drukkere en duurdere kustgebieden van Kroatië en Italië.

Ontwikkeling van infrastructuur

In termen van infrastructuur is er momenteel een grote investering in wegen en toerisme-infrastructuren, waaronder de ontwikkeling van nieuwe marinas en luchthavens. Dit zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling

https://firstandsecondhomes.com/