Wonen Krant
Image default
Doe-het-zelf

5 tips voor de perfecte raamdecoratie

Een groot raam in huis? Dat is natuurlijk prachtig want zo kun je lekker naar buiten kijken. Maar het geeft ook best wel veel inkijk. Dus wat gaan we met dat grote raam doen? In dit blog gaan we eens wat inspiratie op doen. Wat kun je met grote ramen doen om ze gezellig te maken? Laten we gauw beginnen!

Raamfolie van Squid

Wil je een tijdloze blik zowel aan de buitenkant van je huis als van de binnenkant? Kies voor het raamfolie van Squid. Squid is anders dan dat je denkt. Het is niet gewoon raamfolie van pvc. Squid is namelijk gemaakt van textiel. En dat maakt het erg aantrekkelijk! Het ziet er luxe uit.

Squid is verkrijgbaar in 5 prachtige effen kleuren. De kleuren zijn heel warm en sfeervol. Van roomwit tot creme tot aan grijs. Doordat Squid raamfolie van textiel is gemaakt, kan het ook gebruikt worden op ramen met dubbelglas of hr-glas. Het is ademend en daardoor zal er geen breuk bij warmte ontstaan. Bij Plakfoliewebshop vindt je raamfolie van Squid.

Raamdecoratiefolie

Houd je niet van effenkleurige glasfolie. Dan kun je natuurlijk ook voor ander raamdecoratiefolie kiezen. Die met die vogeltjes is favoriet van veel mensen. Leuk en decoratief. Hierbij hoef je niet je hele raam te beplakken, maar kun je volstaan door alleen onderaan je raam een strook te plakken. De hoogte van het plakfolie is 45cm. Voldoende om thuis buiten het zicht te blijven als je lekker onderuit gezakt voor de televisie zit. Wil je toch naar buiten kijken dan sta je gewoon even op en heb je zelf volop zicht vanuit je huis.

Jaloeziën voor de ramen

Wat veel mensen ook mooi vinden zijn jaloeziën voor ramen. Vooral de zwart kleurige jaloezie gordijnen zijn momenteel erg in trek. Het decoreert de woning! En je ziet dit veel bij mensen die net in hun nieuwe huis gaan wonen. Als je wilt doe je de jaloeziën dicht en heb je geen inkijk meer. Wil je wél zien wat er zich buiten plaatsvindt? Dan zet je ze open of eventueel op een kier. Voordeel van jaloeziën is dat ze ook zonwerend werken. Ze houden immers veel warmte van de zon tegen.

Eigen ontwerp op folie

Een uniek en eigen ontwerp op je ramen, dat is natuurlijk ook leuk! De meeste mensen kiezen voor een eigen ontwerp voor gezandstraald folie. Dat is een wit transparant folie met een korrelstructuur. Je kunt bij speciale ontwerp bureau’s een ontwerp laten maken, maar je kunt natuurlijk ook zelf ontwerpen. Jouw ontwerp kun je dan door een signbedrijf laten plotteren. Plotteren betekend uitsnijden. Dat gebeurd geheel machinaal en dat maakt jouw ontwerp ontzettend strak. Het aanbrengen van dit raamfolie werkt net als bij alle andere raamfolies. Doe het met beleid. Dan lukt het prima!

Leuke drukke gordijnen

En wat is er mis met gewone gordijnen? Helemaal niets! Ze blijven leuk en ontzettend prettig in gebruik. Is het avond? Dan trek je ze dicht. Is het ochtend? Dan doe je ze weer open. Het oog wil ook wat natuurlijk en daarom heb je bij bijvoorbeeld Kwantum en Leenbakker een gigantische keur aan heerlijke drukke, bonte gordijnen. Wil je ze voor de slaapkamer? Kijk dan ook dat ze niet lichtdoorlatend zijn. Anders wordt het in de zomer zo vroeg licht in je slaapkamer en wordt je wellicht al vroeg wakker. Bij Kwantum en Leenbakker kun je je favoriete gordijn op maat laten maken. Dus waar wacht je nog op?

Wat is het goedkoopste?

Geen idee. Of je nou Squid, raamdecoratiefolie, jaloezien, drukke gordijnen of een eigen ontwerp kiest. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Elke winkel heeft wel keuze in wat budget artikelen. Maar bijvoorbeeld van het merk Squid en van de jaloezien weten we dat de prijs al wel vrij hoog zal liggen. Als je gewoon raamfolie neemt ben je soms al met een paar euro klaar. Dus dat is dan waarschijnlijk de meest goedkope optie.