Wonen Krant
Image default
Doe-het-zelf

Makkelijke schoonmaak tips van een glazenwasser

Was jij regelmatig je ramen? Of doe je dat een keer per jaar omdat het echt moet? Hoe kun je ramen wassen leuker maken, of in ieder geval minder vervelend? Met tips van de glazenwasser Haaksbergen wordt deze vervelende klus misschien een uitdaging en heb je bovendien kans op een streeploos resultaat.

Hoe vaak moet je eigenlijk je ramen wassen?

Als je regelmatig op de ladder staat om de ramen te lappen, zoals de glazenwasser uit Haaksbergen, dan zul je vast geen genoegen nemen met een keer per jaar. En dat klopt ook inderdaad. Volgens onze glazenwasser uit Haaksbergen is het verstandig om je ramen meerdere keren per jaar te wassen. Dit heeft te maken met het feit dat het vuil zich aan het glas gaat hechten. Dit vuil kan van alles zijn, zand, aanslag van regen maar ook bijvoorbeeld vogelpoep. Als je dat niet regelmatig weghaalt, tast het het oppervlak van je ramen aan en wordt het dus steeds minder eenvoudig om je ramen echt schoon te krijgen. De professionele glazenwasser uit Haaksbergen noemt een keer per kwartaal dan ook als maatstaf voor de regelmaat waarmee je je ramen moet wassen.

Hoe krijg je de ramen goed en streeploos schoon?

Dat je na het ramen wassen nog allemaal strepen ziet, is voor iedereen natuurlijk heel herkenbaar. Maar hoe kun je nu voorkomen dat je strepen houdt op je schone ramen. Volgens de glazenwasser uit Haaksbergen moet je in ieder geval altijd warm water gebruiken en daar kun je verschillende middelen aan toevoegen. Het doel is om het glas te ontvetten. Ten eerste kun je wat afwasmiddel toevoegen. Wees hier niet te royaal mee want als het teveel schuimt, krijg je alsnog strepen. Je kunt er ook voor kiezen om een klein scheutje azijn aan het warme water toe te voegen.

Wat moet je niet doen?

Volgens de glazenwasser uit Haaksbergen zijn er ook veel mensen die kiezen voor groene zeep om hun ramen te wassen. Maar dit raadt hij af. Groene zeep is van nature vettig en dat wil je nu juist niet hebben als je schone en streeploze ramen op het oog hebt. Ook het gebruik van spiritus wordt afgeraden door de glazenwasser uit Haaksbergen. Spiritus geeft je ramen een blauwe gloed en dat is ook niet de bedoeling. Tot slot kun je ook beter geen ammoniak in het water doen, want dat bijt de lak van je kozijnen af.

Gebruik schoon materiaal voor het beste resultaat

Als laatste krijgen we van de glazenwasser uit Haaksbergen de tip mee dat je altijd moet werken met schone materialen en spullen die niet versleten zijn. Dus dat betekent dat je regelmatig het water in je emmer moet verschonen. En dat je werkt met een spons waar bijvoorbeeld geen vuil of zand in achtergebleven is van de laatste schoonmaakbeurt. Hiermee kun je namelijk krassen veroorzaken op het raam. Ook het rubber van de wisser moet heel zijn, zodat je het water in regelmatige banen van de ruit kunt verwijderen. Als je deze eenvoudige tips volgt, zul je merken dat je een mooi resultaat krijgt en is het over een paar maanden de uitdaging om dat nog eens te herhalen.