Wonen Krant
Image default
Doe-het-zelf

Hoe krijg je echt schone ramen?

Sommige mensen vinden het een heerlijke klus en andere mensen besteden deze klus liever uit; het wassen van de ramen. Het wassen van ramen is een belangrijke klus maar vaak ook vrij lastig. Want hoe goed je ook boent, vaak zie je strepen verschijnen of komen er direct weer vettige vingers op. Glazenwasser Almelo geeft een aantal tips die ervoor zorgen dat je echt schone ramen krijgt zonder dat je al te duren attributen hoeft aan te schaffen. En lukt het echt niet of zitten de ramen op hoge of vervelende plekken? Bel dan een professionele glazenwasser die je graag komt helpen. Maar wil je het eerst zelf proberen? Kijk dan zeker eens naar onderstaande tips van de vakkundig glazenwasser Almelo.

Gebruik een ui of azijn in het schoonmaakmiddel

“Natuurlijk is het belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken wanneer je je ramen gaat wassen. Om echt streeploos te kunnen wassen is het echter belangrijk dat je een klein scheutje azijn door je water roert. Ook een rauw uit, die je in twee stukken snijd, voorkomt strepen op de ramen. De ramen was je op de normale manier maar door het azijn en de ui wordt vet opgelost en krijgen strepen geen kans om zich aan de ruiten te hechten”, aldus de glazenwasser Almelo.

Gebruik een goede raamtrekker

Hij vervolgt: “Deze tip lijkt simpel, maar veel mensen gebruiken een trekker die kwalitatief niet meer goed is. Dit is vaak de oorzaak van strepen op de ramen, dus zorg ervoor dat je trekker goed werkt. Let erop dat het rubber niet is uitgedroogd en dat de trekker nog recht is. Niets is vervelender dan er bij het droogtrekken van je ramen er achter komen dat je juist meer strepen maakt met het ramen wassen dan dat je verwijdert. Verder is het belangrijk dat je de ramen droogtrekt volgens een bepaald patroon. Dit helpt ook om strepen te voorkomen en het zorgt ervoor dat er geen druppels indrogen op de ramen”.

Vergeet het kozijn niet!

De glazenwasser Almelo vervolgt: “Wanneer je ramen schoon en droog zijn is het belangrijk dat je de kozijnen niet vergeet. Wanneer je hier een sopje en een doekje overheen haalt dan zien je ramen er weer spic en span uit. De kozijnen worden vaak vergeten terwijl ze wel belangrijk zijn. Het overtollige en vieze water van de ramen komt namelijk op de kozijnen terecht en dat wil je voorkomen. Maak dus na het ramen wassen je kozijnen ook even schoon”.

Doe je erg je best op het wassen van je ramen maar blijven de strepen maar komen? Volg dan bovenstaande tips van glazenwasser Almelo. Hiermee weet je zeker dat je ramen streeploos schoon zullen zijn. Kom je er echt niet uit of zitten de ramen op moeilijk te bereiken plekken? Bel dan de glazenwasser in Almelo voor hulp. Zij zijn zeer flexibel inzetbaar en maken je ramen streeploos schoon en droog. Ook voor ramen op hoogte draaien zij hun hand niet om. Hij komt je dan ook graag helpen.