Wonen Krant
Image default
Inrichting

3 overtuigende redenen om een geluidscabine aan te schaffen

Geluidscabines: misschien heb je er al eens van gehoord. Deze dichte cabines hebben verschillende voordelen en worden steeds populairder om aan te schaffen voor huishoudens. De geluidscabines van Esmono Sound zijn goede voorbeelden van geluidscabines die zowel functioneel als praktisch zijn. In dit artikel lees je meer over geluidscabines en wat je er precies mee kunt doen.

Wat is een geluidscabine?

Een geluidscabine is ontworpen om het geluid in een bepaalde ruimte te minimaliseren. Deze cabines zijn volledig geluidsdicht of geluidsdempend. Bij een volledig geluidsdichte cabine hoor je buiten de cabine helemaal geen geluid dat vanuit de cabine komt. Bij een geluiddempende cabine hoor je een vermindering van het aantal decibellen, maar je kunt het geluid nog wel op een zachter niveau horen. Je hebt deze cabines overigens in alle vormen, soorten en maten en sommige cabines zijn helemaal op maat te maken.

Wat zijn de voordelen van een geluidscabine aanschaffen?

Dat de cabines steeds meer aan populariteit winnen, zal voor velen geen verrassing zijn. Er zitten namelijk verschillende voordelen aan het aanschaffen van een geluidscabine.

1. Het verhoogt je concentratievermogen

Door te studeren, werken, lezen, knutselen, tekenen of andere activiteiten in een geluidscabine te doen, verhoog je jouw concentratievermogen. Doordat er geen geluid van buiten naar binnen kan doordringen heb jij alle rust om je volledig te focussen op de activiteiten die jij belangrijk vindt.

2. Het is je eigen ‘domein’ in een druk huishouden

Heb je meerdere personen, katten of honden in je huishouden? Of leef je misschien met pubers in huis? Dan weet je hoe druk het soms in je woning kan zijn. Ook al heb je nog zo veel ruimte in huis, als je 15-jarige puberzoon ineens besluit om op maximaal volume naar zijn favoriete hardcoreband te gaan luisteren, dan is je rust ver te zoeken. Een geluidscabine is dan een heuse oase van rust in je huishouden. Het is namelijk jouw eigen ‘eilandje’ binnen je huis en het dempt ook nog eens de storende muziekinvloeden, het kattengejank en/of blaffende honden van buitenaf. Lekker rustig dus!

3. Het verbetert je productiviteit

Zit je eenmaal in die oase van rust, dan zul je merken dat je ineens veel productiever bent. Dit hangt uiteraard ook samen met je verhoogde concentratieniveau. Maar hoe fijn is het als je niet continu gestoord wordt tijdens die ene belangrijke taak? Wil je dus meer rust en een betere productiviteit creëren voor jezelf? Kies dan voor een geluiddempende geluidscabine!

 

https://esmono.nl/