Wonen Krant
Image default
Inrichting

Inspirerende muurstickers voor elk interieur

Muurstickers zijn ideaal voor in elk interieur, van landelijke en moderne stijlen tot betonlook en industrieel. Tegenwoordig kun je muurstickers kopen voor in elke ruimte, passend bij het specifieke interieur binnen die ruimte. Je kunt namelijk muurstickers in tal van thema’s bestellen, in een grootte en kleur naar wens. Met mooie muurstickers kun je een ruimte in huis echt een boost geven op het gebied van sfeer en stijl. Waar gebruiken we de muurstickers nu het meest in het interieur? Dit zijn de keuken, de woonkamer, de slaapkamer en de baby- of kinderkamer.

Sfeervolle muurstickers voor de keuken

De keuken is in veel woningen dé ruimte waarin veel waardevolle tijd samen wordt doorgebracht. Niet voor niets noemen we de keuken meer dan eens ‘het hart’ van de woning. Het is de plek waar we samen de dag doornemen, waar we van heerlijke maaltijden genieten, waar we spelletjes spelen en verhalen delen. Met muurstickers kun je de keuken eenvoudig meer sfeer en gezelligheid geven, van leuke quotes over koken tot symbolen die echt in de keuken thuishoren. 

Dé ideale oplossing voor de kale wand in de woonkamer

Woonkamers hebben vaak minimaal één lange wand en het kan best een uitdaging zijn om deze grote oppervlakte meer sfeer te geven. Natuurlijk kun je gebruik maken van schilderijen, klokken en andere decoraties of accessoires, maar wat als je nu niet te veel wilt boren? Dan zijn muurstickers ook ideaal om de oppervlakte op een mooie manier te doorbreken. Kies voor een subtiele muursticker of ga voor een grote muursticker waar je echt indruk mee maakt in je interieur. 

Rustgevende muurstickers voor de slaapkamer

De slaapkamer is misschien toch wel de kamer in huis waar minder aandacht aan wordt besteed als het om inrichting gaat. Toch is dit juist de plek waar je ontspant, waar je jezelf kunt zijn en waar je even tot jezelf kunt komen. Het is dan ook belangrijk om ook in de slaapkamer een fijne en rustgevende sfeer te creëren. Speciaal voor de slaapkamer zijn er rustgevende designs en inspirerende quotes die je rust kunnen brengen voor het slapen gaan. Plaats een mooie muursticker boven het hoofdeinde van je bed, of juist op de muur waar je vanuit bed tegenaan kijkt. Je merkt dat de sfeer direct helemaal anders is.  

De leukste ontwerpen voor de baby- en kinderkamer

Baby- en kinderkamers krijgen, in tegenstelling tot de slaapkamer voor volwassenen, vaak juist wel heel veel aandacht als het om kleur en inrichting gaat. Voor baby’s willen we vooral een babykamer realiseren waar we zelf een heel warm en prettig gevoel van krijgen. Naar mate het kindje ouder wordt, wordt de kinderkamer vaker aangepast naar de persoonlijke smaak van het kind, en die verandert nog wel eens. Muurstickers zijn ideaal om een babykamer een unieke sfeer te geven en om mee te groeien met de veranderende smaak van het kind. Muurstickers zijn namelijk te verkrijgen in tal van thema’s en kunnen makkelijk worden verwijderd zonder dat de ondergrond beschadigd raakt. Ideaal voor kamers die vaker een metamorfose ondergaan.