Wonen Krant
Image default
Wonen in een appartement

4 Mogelijkheden om de energierekening te verlagen

Geniet je nog van het oude tarief? Of heb je al de nieuwe energierekening in de bus? Als je nog van de oude rekening geniet dan heb je geluk! Je kunt dit jaar namelijk nog op de ‘normale’ manier doorleven. Toch is het dan een goed idee om al maatregelen te treffen. Iedereen dat de nieuwe rekening al heeft ontvangen, is nu creatief aan het kijken naar de mogelijkheden om de energierekening te verlagen.

Vervang al je verlichting naar LED

Een goede manier om energie te besparen, is door LED verlichting te kiezen. LED bespaart namelijk 85% energie en gaan ook nog eens 7,5 keer zo lang mee. Een LED lamp kan dus wel duur lijken ten opzichten van een reguliere lamp, toch zijn reguliere lampen uiteindelijk veel duurder.

Investeer in een warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt stroom in plaats van gas om het huis en kraanwater te verwarmen. Zoals je weet is gas een stuk duurder dan stroom. Met een warmtepomp kun je zo’n €250 tot €400 euro per jaar besparen.

Zorg dat je isolatie op orde is

Isoleren is de beste manier om het huis warm te houden in de winter en koel te houden in de zomer. Isoleren kan op veel verschillende manieren en een combinatie van manieren is de beste optie. Wat kun je allemaal isoleren?

–          Het dak

–          De vloeren

–          De spouwmuren

–          De binnen/buitenmuren van de woning

–          De kozijnen/ramen

Zonnepanelen met airco

Veel mensen kiezen voor de combinatie van zonnepanelen met een nieuwe zuinige airco. Net zoals bij een warmtepomp verbruikt een airco stroom. Door de stroom zelf op te wekken door middel van zonnepanelen kun je flink wat geld besparen op de maandelijkse energierekening.

Tegenwoordig kun je dit ook combineren met een slimme thuisbatterij. Deze batterij slaat genoeg energie op zodat jij al je energie krijgt. De overige opgewekte energie zal tegen het beste tarief verkocht worden, dankzij de AI in de thuisbatterij.