Wonen Krant
Image default
Wonen in een appartement

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Rotterdamse makelaar?

Ga je binnenkort je huis verkopen of juist een nieuwe woning in Rotterdam kopen? Gefeliciteerd! Maar: hoe pak je dat aan? Een bekwame makelaar kan daarbij helpen. Bij het kiezen van een makelaar zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Zoals bij elke grote aankoop is het belangrijk je onderzoek te doen voor je een Rotterdamse makelaar aanneemt. Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat je met een goed geïnformeerde en gerenommeerde professional werkt. 

 

Wat is een goede makelaar?

Een goede makelaar is iemand die geduldig, georganiseerd en detail-georiënteerd is. Een makelaar moet goed kunnen communiceren met zowel de kopers als verkopers, en in staat zijn effectief te onderhandelen namens zijn cliënt om de beste deal te behalen. Makelaars moeten ook goed op de hoogte zijn van de plaatselijke onroerend goed markt, en bekend zijn met de verschillende buurten in de omgeving. Wil je rustig wonen in Kralingen of toch liever midden in centrum? Daarom is het aan te raden een NVM makelaar in te schakelen. De NVM Erecode garandeert dat een makelaar de kennis en expertise heeft om je goed te vertegenwoordigen. Als expert op hun vakgebied worden makelaars jaarlijks bijgeschoold door zich strikt te houden aan de branchenormen met professionaliteit op elk gebied – dat maakt hen zo betrouwbaar. Heb je een goede NVM makelaar in Rotterdam nodig? Bekijk dan nog even onze checklist.

 

Onze checklist

  • Ten eerste zul je een makelaar willen kiezen die goed op de hoogte is van de Rotterdamse markt. Jouw makelaar moet al je vragen over het gebied kunnen beantwoorden, en bekend zijn met de buurten waarin je geïnteresseerd bent. 

  • Ten tweede zul je een makelaar willen kiezen die snel reageert en bereikbaar is. Je moet gemakkelijk in contact kunnen komen, en de makelaar moet snel kunnen reageren op je vragen en zorgen.

  • Tenslotte wil je een makelaar kiezen bij wie je je op je gemak voelt. Dit is iemand aan wie je een van de grootste financiële beslissingen van je leven toevertrouwt, dus is het belangrijk dat je het gevoel hebt dat je open en onbevangen met hem of haar kunt communiceren. Door de tijd te nemen en je huiswerk te doen, kun je de perfecte Rotterdamse NVM makelaar voor jouw behoeften vinden.