Wonen Krant
Image default
Wonen in een appartement

Op kamers gaan! Dit moet je regelen

Het is zover, je gaat het nest verlaten. Als je gaat studeren in een andere stad dan ga je op kamer wonen. Dit zorgt ervoor dat je zelfstandig wordt, je eigen ding kan doen en lekker dicht bij al je vrienden/mede studenten bent. Je studententijd op kamers zal de mooiste tijd van je leven worden, maar wat moet je allemaal regelen als je op kamers gaat? In dit artikel gaan we je op weg helpen.

Het vinden van een kamer

Als het aankomt op het vinden van een kamer dan heb je verschillende opties. Toch is het vinden van een leuke, betaalbare en geschikte kamer niet altijd gemakkelijk.

De beste manier om een kamer te vinden is via een student die al in een leuke kamer woont. Je kunt altijd vragen of er nog kamers in dat huis beschikbaar zijn. Je kunt dan het beste vragen naar de contactgegevens van de huisbaas, zodat je kunt vragen of die nog kamers beschikbaar heeft, wellicht heeft die ook andere panden.

Je kunt vaak ook een kamer vinden via een studentenvereniging, maar onderschat dit niet. Het is ontzettend gezellig, maar ook heel zwaar. Studeren, verenigingsactiviteiten, feesten. Bij deze huizen komt het vaak voor dat je er een jaartje langer over doet om af te studeren.

Een andere manier om een kamer te vinden is via een woningcorporatie. Vaak zijn er studentenflats in de stad waar je een goed onderhouden kamer kunt bemachtigen. Let wel op, vaak hebben zij flinke wachtlijsten.

Betaalbare meubels

Nu je een kamer hebt kun je betaalbare meubels bemachtigen om je nieuwe woonruimte in te richten. Je kunt betaalbare meubels via marktplaats, facebook of andere tweedehandswinkels vinden of je kunt kiezen voor nieuwe betaalbare meubels. Heb je ruimte voor een tweepersoonsbed? Meestal is er net genoeg ruimte voor eenpersoonsbedden in een studentenkamer. Je kunt eenpersoonsbedden het beste nieuw kopen vanwege de hygiëne.